Ти Джей Оши оформи хеттрика си с гол в продължението, за да осигури победа с 4:3 в първата среща от полуфинала на Изток между Вашингтон и Питсбърг. Оши обаче действително засенчи всички в първата среща, която беше очаквана като първи директен сблъсък от седем години насам в плейофите между Алекс Овечкин (Вашингтон) и Сидни Кросби (Питсбърг).

Победното попадение дойде в 9:33 минута на продължението при едно меле пред вратата на гостите, като Оши беше пред голлинията и просто подложги стика си. Съдията даде гол, но при бутаницата вратата падна и се наложи разглеждане на видеозаписа, който потвърди решението на рефера.

Иначе вратарят на гостите Мат Мъри спаси 31 удара. Но още в 10:13 минута Андре Бураковски даде преднина на своите след асистенция на Джейсън Чимера. Гостите обърнаха развоя на срещата във втората третина с голове на Бен Лавджой и Евгений Малкин, който игра на върха с Крис Куниц, асистирал му за гола.

Оши обаче изравни в 32:10 минута след индивидуален пробив и изведе своите напред в 3:23 минута на третата част. Ник Бонино, който подаде на Лавджой за 1:1, се разписа 78 секунди преди финалната сирена, за да прати срещата в продълженията. Брент Холтби на вратата на столичани имаше доста повече работа в последната част, а общо отризи 42 удара.

За героя на деня това е първи мач, който Вашингтон печели в плейофите с негов победен гол. Той дойде лятото от Сейнт Луис и е известен като един от най-добрите изпълнители на наказателни удари в Лигата.