Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер прави опити да проходи. Информацията се появи в няколко европейски медии, които се позовават на близък до семейството източник. В края на 2013 г. новината за нелепия инцидент с Михаел Шумахер потопи в скръб почитателите на кралските гонки.

След като удари главата си на ски, той изпадна в кома и оттогава никой не е правил официално изявление за състоянието му. Вече месеци наред говорителят на бившия пилот Сабине Кем и неговите роднини пазят пълно мълчание.

Вратата открехна бившият шеф на Ферари във Формула 1 Лука ди Монтедземоло, който наскоро заяви, че неговият добър приятел реагира на лечението. Нещо повече - лекарите дават надежди за пълното му възстановяване.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя тежък инцидент по време на ски ваканция във Френските Алпи през декември 2013 г., а оттогава специален медицински екип се бори за възстановяването му.

В началото Шумахер беше поставен в изкуствена кома за близо шест месеца, но след това той излезе от нея и даде надежда на семейството си. После обаче нещата сякаш замръзнаха. Различни лекари и специалисти дори се изказаха, че надежда за Шуми вече няма, но последната информация от кухнята говори друго.