Крис Ферстеег вкара единствения гол при изпълнението на наказателни удари за победа на Калгари с 3:2 срещу Чикаго в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това е едва втория успех за Пламъците от началото на сезона, докато Черните ястреби загубиха за първи път у дома в четири срещи до момента.

Ферстеег, бивш играч на Чикаго, се разписа чак в седмия рунд на дузпите, след като направи лъжлив замах със стика, излъга вратаря на домакините Кори Крофърд и стреля бързо в свободната зона на вратата. Сам Бенет и Шон Монахан пък вкараха за Калгари в редовното време на мача, а Брайън Елиът спаси 31 шайби за победителите.

За отбора на Чикаго на два пъти изравняваха Патрик Кейн и Брайън Кембъл, като за последния това беше първи гол след завръщането му в отбора като свободен агент. Той изравни за 2:2 след 4:12 минути игра в последната част.

Монреал се наложи с 3:1 над Филаделфия във втория мач от програмата на НХЛ в понеделник, след като Брендън Галахър се разписа 13:08 минути след началото на последната третина. Шей Уебър даде аванс на Монреал през първата част, а Александър Радулов оформи крайния резултат на празна мрежа. Победата е пета за сезона за Монреал.