Отборът на Монреал си върна първото място в Източната конференция в НХЛ, след като победи като гост Ню Йорк Рейнджърс с 5:1.

Деванте Смит-Пели бе големият герой за канадския тим, след като реализира втория и третия гол за тима си. Преди него точен за Монреал бе Свен Андриджето, а другите две попадения за гостите реализираха Алек Галченюк и Макс Пачорети. Точен за домакините в края на втория период бе Рик Неш.

Радостта от успеха на гостите бе помрачена от контузията на вратаря Кори Прайс. Носителят на трофея "Харт" и трофея "Везина" през миналия сезон напусна леда в края на втората част и повече не влезе в игра. Това бе третия мач на Прайс след завръщането му в игра след едномесечно отсъствие заради друга травма.

С победата Монреал събра 36 точки, две повече от Рейнджърс, като двата тима заемат първата и втората позиция в Източната конференция. Подобно на Монреал, шампионът Чикаго също постигна убедителна победа като гост, след като се наложи с 5:2 над Сан Хосе.

Брент Сийбрук, Джонатан Тейвс, Дънкан Кийт, Андрю Дежане и Андрю Шоу бяха точни за разгромния успех, който изкачи Чикаго до четвъртото място в Централната дивизия с 26 точки.

За домакините от Сан Хосе точни бяха Брент Бърнс и Патрик Марлоу. "Акулите" също имат 26 точки, но заемат втората позиция в Тихоокеанската дивизия.

Минута и три секунди след началото на продължението Евгени Малкин вкара за 4:3, с което осигури победата на Питсбърг в домакинството на Сейнт Луис.

Срещата в "Консол Енерджи сентър" бе много равностойна като двата тима си сменяха водачеството. Пол Щастни откри за гостите в 10-ата минута, но след това Сидни Кросби с две попадения даде аванс на Питсбърг.

Роби Фабри изравни за Блус в началото на третия период, но след това Бен Лъвджой вкара нов гол за Питсбърг. Алекс Пиетранджело отбеляза за 3:3 5 минути и 41 секунди преди края, но последната дума бе за Малкин.

Руският нападател получи чудесен пас от Фил Кесъл, залъга вратаря на гостите Джейк Алън и реализира осмия си гол, с който донесе успеха на Питсбърг. В класирането в Източната конференция Питсбърг се намира на пето място, докато Сейнт Луис е втори на Запад.

Евгени Кузнецов се отличи с гол и две асистенции при победата на Вашингтон с 5:3 над гостуващия Уинипег. С третия си пореден успех столичани се утвърдиха на второто място в дивизия "Метрополитън" с 31 точки.

С второто попадение в мача на Франк Ватрано 98 секунди преди края на продължението отборът на Бостън спечели срещу Детройт с 3:2 в "Джо Луис Арина".

Томаш Татар и Павел Дацюк вкараха за домакините, а гостите изравниха 1:44 преди края на редовното време чрез Колин Милър. Силен мач за Бостън направи и вратарят Йонас Густафсон с 34 спасявания. Шейн Принс завърши с два гола и асистенция, Крейг Андерсън отрази 40 шайби, а Отава записа четвърти пореден успех в лигата след 5:3 над Колодаро като гост.

Валтери Филпула вкара решаващата дузпа, а вратарят Бен Бишъп спаси 37 шайби при успеха на Тампа Бай с 2:1 над гостуващия Лос Анджелис.