Шампионът в Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс претърпя унизително поражение с 1:7 като гост на Вашингтон Кепиталс в мач от поредния кръг на редовния сезон.Шведският национал Никлас Бекстрьом изигра изключително силен мач за домакините, като записа 2 гола и прибави 3 асистенции. С два гола се отличи и Ти Джей Оши, който откри резултата в осмата минута на мача, въпреки че тимът му бе с човек по-малко на леда.

Две минути преди края на първата част Бекстрьом удвои, а секунди преди изтичането на 20-те минути Оши покачи на 3:0. Димитри Орлов вкара четвърти гол за Вашингтон през втората част, а през третата третина Джъстин Уилямс и Александър Овечкин доведоха резултата до 6:0.

Фил Кесъл върна един гол за Питсбърг, но само 30 секунди по-късно Бекстрьом оформи крайното 7:1 с втория си гол в мача. Проблемите на Питсбърг обаче не свършиха само с поражението, след като вратарят Мат Мъри напусна леда, след като бе ударен от съотборника си Евгени Малкин със стик в главата. След края на двубоя младият страж на "пингвините" заяви, че е добре и състоянието му не е толкова тревожно.

В другия двубой от тази нощ Калгари се наложи над Аризона с 2:1 след продължение. Михаел Фролик отбеляза победния гол за Калгари 49 секунди след началото на продължението. Преди това Фролик асистира на Матю Ткъчак за изравнителсния гол на Калгари в началото на третия период. За Аризона точен бе Тобиас Ридер секунди преди края на втората част.