Александър Овечкин реализира 16-ия хеттрик в кариерата си в Националната хокейна лига и помогна за победата на Вашингтон над гостуващия Сейнт Луис с 4:3. Евгени Кузнецов се отличи с гол и асистенция за столичани. За гостите два пъти се разписа Владимир Тарасенко.

Синди Кросби реализира две попадения, а носителят на купа "Стенли" разгроми Ню Йорк Рейнджърс с 6:1 в "Медисън Скуеър Гардън" и взе реванш за домакинската загуба от съперника с 2:5 в понеделник. Гостите се разписаха пет пъти във втория период, в който си подсигуриха успеха. Фил Кесъл, Скот Уилсън, Конър Шиъри и Кът Кълън също вкараха.

Густав Никвист и Томаш Ванек реализираха при дузпите, а Детройт надделя с 2:1 над домакина Бъфало. Никвист вкара и в редовното време, а вратарят Джими Хауърд завърши с 32 спасявания за победителите. Конър МакДейвид продължи впечатляващото си представяне от началото на сезона и с гол и две асистенции допринесе за успеха на Едмънтън над домакина Колорадо с 6:3.

МакДейвид е водещ реализатор в лигата през сезона досега с 27 точки. Милан Лучич добави гол и три асистенции за гостите, който се изкачиха на върха на Тихоокеанската дивизия. Якоб Йозефсон вкара при дузпите, а Ню Джърси се наложи над гостуващия Торонто с 5:4.

Майк Камалери се отличи с попадение и три асистенциии за домакините. Лос Анджелис записа четвърта поредна победа след 4:2 над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс. Дуайт Кинг вкара два пъти в края на третия период, а Алекс Мартинес и Джейк Мюзин също реализираха.

Айлъндърс, за който два пъти вкара Андерс Лий, допусна пета загуба в последните си шест мача и остава на последното място на Изток.