Отборът на Флорида постигна рекордна в клубната история 11-а поредна победа в Националната хокейна лига, след като се наложи с 3:2 като гост на Отава. Райли Смит, Винсънт Трочек и Александър Барков се разписаха за лидера в Атлантическата дивизия, а вратарят Роберто Луонго завърши с 30 спасявания.

Макс МакКормик вкара първия си гол в лигата, а Милан Михалек реализира за канадците при завръщането си на леда, след като пропусна 16 мача заради счупен пръст на ръката, но това не помогна. Брейдън Холтби отрази 34 шайби, а Алекс Овечкин се отчете с 497-ия си гол в НХЛ при успеха на Вашингтон в залата на Ню Йорк Айлендърс с 4:1.

С успеха столичани останаха на върха във временното класиране на лигата с 63 точки, като изпревариха с точка Далас. Джейсън Чимера, Нейт Шмид и Никлас Бекстрьом също вкараха за гостите.
Брок Нелсън се отличи с почетното попадение за домакините, които са втори в дивизия "Метрополитан" на 14 точки зад Вашингтон.

Детройт постигна трети последователен успех след 2:1 над домакина Сан Хосе. Вратарят Петр Мразек направи 35 спасявания, а Джъстин Абделкейдър вкара победния гол 6:52 преди края. Дани ДеКайзер откри резултата за гостите в средата на първата част, но 101 секунди по-късно Джоел Уорд изравни.

Новопривлеченият ветеран Венсан Льокавалие се отличи с асистенция и помогна на Лос Анджелис да спечели с 2:1 срещу гостуващия Торонто. Джейк Мюзин и Джеф Картър вкараха за домакините, които все пак стигнаха до успеха, въпреки отличната игра на вратаря на съперника Джеймс Реймър, отразил 39 изстрела.

Питър Холанд се разписа при числен превес за канадците, но това не беше достатъчно. Тайлър Сегин и Патрик Шарп бяха в основата на победата на Далас над гостуващия Уинипег с 2:1 след дузпи. Сегин се разписа в редовното време след асистенция на Шарп, а след това двамата реализираха при наказателните удари, за да донесат успеха на тексасците.

Защитникът Майкъл Дел Сото с втория си гол в мача 37 секудни преди края на продължението донесе успеха на Филаделфия над домакина Минесота с 4:3.