"Големите зали като Арена Армеец, Булстрад Арена, Дворецът на културата и спорта във Варна, Колодрумът и строящата се Арена Бургас са изключително необходими на България. Няма как да правим спорт без инфраструктура. Мнението ми е, че оттук нататък трябва да строим по-малки зали с капацитет до 2000 места в по-малките областни центрове, които да бъдат насочени основно към разширяване на възможностите за подготовка на спортистите", това заяви в предаването "Събуди се" по Нова министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По думите му в Румъния, която често е давана за пример, няма нито една зала на нивото на големите спортни зали в страната ни.
Той коментира и ремонтите на стадионите в Горна Оряховица, Русе и ст. "Тича" във Варна, за които Министерски съвет отпусна 3 млн. лв. Стадионите на "Дунав" Русе и "Черно море" ще бъдат готови навреме за началото на пролетния полусезон, категоричен беше Кралев, а стадионът в Горна Оряховица вече отвори врати за мача с ЦСКА-София миналата неделя.

По инициатива на Министерството на младежта и спорта са направени промени в новата Програма за развитие на селските райони, като приоритет в нея при спортната инфраструктура са физкултурните салони. Максималната сума за спортнa инфраструктура е 1 млн. евро. Целта на промените е да се ограничи строежът на скъпи спортни съоръжения в населени места, в които няма нужда от тях, каквито примери имаше от предния програмен период.

Министър Кралев коментира и политиката на министерството за подпомагане на домакинства на международни състезания в различните спортове. Средствата, които ММС отпуска за домакинства, са редуцирани и се поемат домакинства само за спортовете, които носят успехи или са социално значими.

Спортният министър коментира и свършеното от неговия екип за двете години начело на министерството. "Когато участваш в състезание на 10 км, а то бъде прекратено на 5 км, не може да сравняваш резултата си с този на нормално състезание на 5 км. Плановете ни бяха разчетени за 4 години, но съм доволен от свършеното дотук", заяви той. По думите на Кралев дейността на спортните федерации ще бъде обезпечена през следващата година, проектите им по новите програми са разгледани и са подписани договорите.

Според Красен Кралев, двамата фаворити за "Спортист на годината" са Мирела Демирева и Радослав Янков. "Спечелването на Кристален глобус в сноуборда наистина е уникално събитие за България, но моят фаворит е Мирела Демирева, не само заради личните ми симпатии към леката атлетика, но и защото тя направи много силни състезания в конкуренция от 14 равностойни състезателки и успя да върне позициите на България във високия скок", завърши министърът.