Яромир Ягър излезе еднолично на второ място в листата на най-добрите реализатори в Националната хокейна лига. 44-годишният Ягър даде асистенция при домакинската загуба на Флорида с 1:3 от Бостън и в своя мач 1663 в лигата записа 1888-ата си точка, с което изпревари Марк Месие. Той записа историческата точка 6:40 минути преди края, след което мачът беше прекъснат за кратко за специална церемония на леда, в която от управата на Флорида му подариха златен стик. Единствено легендата Уейн Грецки има по-голям актив от Ягър в историята на НХЛ с 2857 точки. Грецки също поздрави чеха във видео обръщение.

Франк Ветрано, Патрис Бержерон и Дейвид Бейкс се разписаха за Бостън, а вратарят Туука Раск завърши с 29 спасявания. Кълъмбъс разгроми носителя на купа "Стенли" Питсбърг със 7:1, след като Скот Хартнел реализира седмия хеттрик в кариерата си. Кам Аткинсън, Уилям Карлсон, Брендън Саад и Буун Дженър също вкараха, а домакините записаха 11-а поредна победа и излязоха начело в лигата с 48 точки. Сидни Кросби се отличи с 23-о попадение за шампионите, с което е лидер при реализаторите.

Петер Будай направи 28 спасявания и допринесе за успеха на Лос Анджелис над домакина Нешвил с 4:0. Будай записа четвърти "шътаут" за сезона и общо 15-и в кариерата си. Ник Шор, Ник Дауд, Джеф Картър и Девин Сетогучи вкараха за успеха. Минесота надделя над Монреал и регистрира девети пореден успех, с което изравни клубния рекорд. За последно тимът беше постигал подобно нещо в периода 8-24 март 2007 година.

Майк Хофман вкара победен гол 57 секунди преди края на продължението за 2:1 за Отава срещу гостуващия Анахайм. Кори Шнайдер отрази само 16 удара и записа първи "шътаут" за сезона, а Ню Джърси разгроми гостуващия Филаделфия с 4:0, за да прекъсне серия от седем мача без победа от 6 декември насам. Шнайдер не допусна гол за 22-и път в кариерата си и за първи от 16 януари през миналия сезон. Назем Кадри вкара два гола, а Фредрик Андерсен спаси 38 удара за първия си "шътаут" за сезона при успеха на Торонто с 6:0 над Колорадо. Николай Елерс се отличи с два гола и асистенция, а Уинипег се справи с домакина Ванкувър с 4:1.