Александър Овечкин вкара два гола при победата на Вашингтон с 5:2 срещу Питсбърг и достигна границата от хиляда точки в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Руският нападател на Столичаните стана едва 84-ят хокеист в историята на лигата с подобно постижение, а благодарение на неговите последни две попадения Вашингтон продължи победната си серия до седем поредни мача.

Овечкин достигна границата от хиляда точки след 35 секунди игра на първата третина и вкара втората шайба в мача след 8:06 минути на втората. Джъстин Уилямс даде аванс от 3:0 в полза на Вашингтон, а Никлас Бекстрьом и Ларс Елър на празна мрежа оформиха крайния резултат. Евгени Малкин и Патрик Хормквист се разписаха за Пингвините, които спряха своята победна серия на пет поредни срещи.

С успеха си в сряда вечер Вашингтон измести Питсбърг от второто място в Столичната дивизия на НХЛ, като Столичаните имат 59 точки, а Пингвините - 57. Лидер е Кълъмбъс с 60, а трети в Източната конференция е лидерът в Атлантическата дивизия - Монреал, който има 58 точки. Канадците победиха със 7:4 отбора на Уинипег.

Филип Доно и Артури Лехконен вкараха по два гола за успеха на Монреал срещу Уинипег. Брайън Флин, Томаш Плеканец и Свен Андригето също се разписаха в мрежата на домакините, а Ал Монтоя спаси 22 от ударите на своите бивши съотборници. За Уинипег две шайби вкара Марк Шейфел, а Матийо Перо записа гол и асистенция. Брайън Литъл пък отбеляза седмото си попадение за сезона.

Флорида остана на четвърто място в дивизията и на 12 точки от Монреал, въпреки че победи с 2:1 Ню Йорк Айлъндърс. Джейсън Демерс вкара решаващия гол в началото на втората третина, а Роберто Луонго спаси 29 удара към вратата си. Кийт Яндъл също се разписа за Пантерите, които имат четири победи от последните си шест мача. Айлъндърс пък са с най-лош актив в Източната конференция.

Дъги Хамилтън се разписа 2:19 минути преди финалната сирена за победа на Калгари с 3:2 над Сан Хосе, с която Пламъците съкратиха аванса на лидера в Тихоокеанската дивизия на едва четири точки. Хамилтън и новакът Матю Ткачук завършиха с по гол и асистенция срещата, а третото попадение беше дело на Майкъл Фолик. Крис Джонсън пък спря 25 удара и спечели 15-та си победа за сезона.