Вашингтон спечели първо място в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) за редовния сезон, а с това и домакинско предимство в плейофите, след като Столичаните победиха с 2:0 Ню Йорк Рейнджърс. Вашингтон е с актив от 116 точки и води със седем пред втория в Столичната дивизия и Източната конференция Питсбърг, като Пингвините могат да спечелят само шест пункта преди началото на плейофите.

"Това означава, че сме най-добрият отбор, но по-важното тепърва предстои. Движим се в правилната посока и всички са концентрирани. Изиграхме много силни мачове срещу Кълъмбъс, Торонто и Рейнджърс, което подкрепя моите думи. Може би ще се изправим отново срещу тези съперници, така че ще трябва да продължаваме да играем по същия начин", каза звездата на отбора Александър Овечкин.

Брейдън Холтби спаси 24 удара и записа рекордния за сезона в НХЛ девети шътатут, а Джъстин Уилямс и Евгени Кузнецов вкараха головете за Вашингтон, който ще срещне Отава, Торонто или Бостън в първия рунд на плейофите. 

Първата плейофна серия за Рейнджърс ще бъде срещу шампиона в Атлантическата дивизия Монреал, който загуби с 1:2 срещу Бъфало. Расмус Ристолайнен и Тайлър Енис вкараха за Сабите, а Томаш Плеканец върна един гол за Канадците в началото на последната третина.