За поредна година великденският спортен турнир събра на едно място стотици деца в риск и такива, лишени от родителски грижи. Над 260 бяха участниците в 27-ото издание на националния шампионат, което се проведе на 10 април в зала „Арена Армеец“ под надслов „Спортът достъпен за всички деца“.

Те се състезаваха в 6 спорта - лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. За всяка категория бе избран шампион, като за комплексен победител бе определен отборът на Долна баня "К. Линчева". Второ място спечелиха Центровете за настанавяне от семеен тип Велико Търново 2 и 3, а трето - Велико Търново 1.

Националният шампионат се организира всяка година от Българската спорна федерация за деца и младежи в риск и се провежда със съдействието на застрахователно дружество „Армеец“, което традиционно подкрепя спортни инициативи. 

От федерацията се надяват занапред повече малчугани да се включат в тази инициатива и да се обхване по-голяма група деца и младежи в неравностойно положение. От „Армеец“ са категорични, че такъв тип първенства са успешен начин децата да покажат и повярват в уменията си, да се социализират и да се създаде мост на толерантност помежду им.

Събитието бе уважено от представители на Българския олимпийски комитет, Министерството   на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и  фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Гостите връчиха и наградите на призьорите.