След като в два етапа завърши на 2-о място, норвежецът Едвалд Боасон Хаген най-накрая спечели победа в 104-ото издание на Тур дьо Франс. Норвежецът демонстрира сериозна издръжливост в 19-ия и най-дълъг етап на Тура, който беше с дължина 222,5 километра от Ембрюн до Салон.

Хаген не спираше да върти и атакува крайната победа във всеки един момент от етапа и накрая завърши с преднина от пет секунди пред Никиас Арнд (Германия) и на 17 пред белгиеца Йенс Койкелейре. Хаген, чието време е 5 часа, 6 минути и 9 секунди, оглави група от 20 състазатели, които се откъснаха пред останалите.

Крис Фруум, който води в генералното класиране, и отборът му Тийм Скай приеха това напълно спокойно, тъй като нито един от хората в групата от 20 откъснали се не представляваше опасност. Групата на Фруум дори все още караше, когато Хаген празнуваше победата си.

Фруум води в генералното класиране с време 83 часа, 26 минути и 55 секунди. На 2-о място е Ромен Барде (Франция) на 23 секунди, а трети на 29 секунди е колумбиецът Ригоберто Уран.