Претендентът за световната титла в IBF Кубрат Пулев заяви, че е готов да победи настоящия носител на шампионския пояс в тежка категория Антъни Джошуа. Българинът и британецът дадоха първата си съвместна пресконференция преди сблъсъка на 28 октомври на "Оринсипалити Стейдиъм" в Кардиф.

"Чувствам се чудесно. Знам, че мачът ще бъде ужасяващ, но аз се чувствам пълен с енергия и съм готов готов за него", заяви Пулев. "Чувствам се много силен! Тренирам, готвя се и и съм готов да спечеля! Борбата ще бъде жестока! Мачът ще бъде жесток, но аз съм готов да спечеля", добави Кобрата.

Българинът добави, че според него Джошуа е много добър боксьор и е направил много интересен мач с Кличко, като за него боят на "Уембли" е бил напълно равностоен.

Самият Джошуа коментира относно сблъсъка си с Кличко, че е дал възможност на тялото си да се възстанови след изтощителния мач и все още не е достигнал пика във формата си, но се готви интензивно за двубоя с Пулев.

"Откакто мина 29 април (датата на мача с Кличко) въпросът бе кой ще бъде следващият ми съперник? Не съм спирал да тренирам, но дадох възможност на тялото ми да се възстанови. Все още се подготвям основно във фитнеса и съм на фаза спаринг. Мачът с Кличко бе нещо ново за мен и ще покаже, че съм научил много от него. В бокса трябва да покажеш финес и да надиграеш съперника си, но ако се налага да воювам на ринга, ще го направя", заяви Джошуа.

"Колкото и да гледам клипове с мачовете на съперниците ми, те винаги могат да ме изненадат на ринга. Там е различно", добави още шампионът. Пресконференцията завърши с фейсоф между Джошуа и Пулев, а промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че очаква да се получи истинско зрелище в мача Кубрат Пулев.