Погребението на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу се предвижда да се състои утре в гробището Едирнекаплъ, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин.

Очаква се да присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Васип Шахин подчерта, че кончината на големия спортист и ненадминат шампион Наим Сюлейманоглу е хвърлила в скръб държавното ръководство, правителството, спортните институции цялото общество. "Скърбим с цялото си сърце за спортиста и човека Наим, нека почива в мир, Бог да го прости!" каза той.

Ръководителят на лекуващия екип проф.д-р Ялчън Полат каза пред журналисти, че смъртта на Наим е настъпила в 2.50 мин. Той подчерта, че са били положени всички усилия, за да бъде спасен животът на щангиста, но се появили редица усложнения. Той подчерта, че лично турският президент се е интересувал непрекъснато за състоянието на щангиста, оказвана им е била всякаква помощ.

Братът на Наим Мухаррем през сълзи разказа, че през цялото време на лечението са получавали всякаква помощ и подкрепа от всички институции.

Най-близкият съратник на Наим, приемникът му в щангите Халил Мутлу, който също е роден в България, не можеше да говори от скръб пред камерите.

"Наим беше недостижим и си отиде такъв, той беше моят кумир, неговото място ще остане празно завинаги", каза той през сълзи.