Защитникът на Каляри Давиде Астори ще замести Андреа Бардзали в състава на Италия за Евро 2012, ако контузията на 31-годишния бранител се окаже прекалено сериозна, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

В петък бранителят на Ювентус ще премине медицински тестове, след което треньорският щаб на "скуадра адзура" ще реши дали опитният футболист ще остане в отбора, или не.

Междувременно Астори тренира с останалите италиански национали и е готов да замести своя колега, ако се наложи. Интересно е да се отбележи, че 25-годишният играч щеше да бъде вторият избор на селекционера Чезаре Прандели за заместник на Бардзали.

Андреа Ранокия, който отпадна от състава на "адзурите" в последния момент заедно с Матиа Дестро, щеше да бъде извикан отново, ако не се беше контузил. 24-годишният защитник на Интер е получил мускулно разтежение.

Така в групата от 23-ма избраници на Прандели Астори може да стане 12-тият състезател, който не е попадал в предишните списъци за големите първенства - европейски и световни.