Легендарният защитник на Ливърпул Алан Хансен стана за смях с нелепа прогноза за европейското първенство.

Той предрече, че Германия, Холандия и Португалия ще се класират за полуфиналите на турнира. Това обаче доста трудно ще се случи предвид факта, че трите отбора са в една група.

Хансен даде прогнозата си като част от журналистическия екип на ББС. Заедно с него работят и други легенди като Алън Шиърър и Гари Линекер.

Един от въпросите към специалистите бе да прогнозират кои отбори ще стигнат до полуфиналите на европейското първенство. Ето и точната прогноза на Хансен.

"За мен във финалната четворка ще са обичайните заподозрени. Испания спечели последния турнир и те спечелиха световното през 2010. Те имат най-добрите играчи, така че са фаворити и с право. Но това не значи, че задължително ще спечелят. Ще бъде оспорвано".

"Също както Германия и Холандия, мисля, че и Португалия е в борбата. Кристиано Роналдо имаше малшансът в миналото да играе в такива отбори на Португалия, които на големи турнири са негативни. Така че той не можеше да покаже колко добър всъщност е".

Впоследствие статията, публикувана на сайта на ББС, бе редактирана така, че да има само три прогнозирани отбора.

Издънката на Хансен бе посрещната особено критично от публиката в Англия, тъй като бившият футболист получава огромна заплата от ББС.  Той взима по 40 000 лири на издание на "Мач оф дъ дей", като за миналата година е прибрал 1.5 милиона лири.