Вратарят на Испания Икер Касияс не е забравил предишния мач на голям форум срещу Италия и за него няма съмнение, че именно след него е започнал възхода на Ла Фурия.

Двата тима се срещнаха на 1/4финал на Евро 2008 и след 0:0 след 120 минути Касияс спаси две дузпи, пращайки отбора си напред. Впоследствие испанците взеха титлата, а през 2010-а триумфираха и като световни шампиони.

„Когато успяхме да преодолеем Италия от плещите ни падна голям товар и наистина се успокоихме. В групата спечелихме и трите си мача, но ключовият момент бе срещу Италия. Ако не бяхме спечелили този мач мисля, че щеше да бъде много трудно след това да спечелим световното първенство. Просто повярвахме в себе си след онзи двубой” коментира той.

Преди успеха в Австрия и Швейцария иберийците така и не съумяваха да разкрият потенциала си на големи първенства, но оттогава доминират по терените.

„Всички чуваме как сме фаворити и че със сигурност ще сме шампиони. Това е хубаво, само че трябва да бъде направено. Смятам, че е по-добре да мислим мач за мач и да не смятаме, че всеки мач ще спечелим с по 4 гола” изтъкна още Касияс, който ще участва на 4-о европейско първенство след 2000, 2004 и 2008 година.