Пантофите изпревариха бутонките, както мисълта на нашия играч на европейското, Славей Таслаков изпревари бързите футболисти по терена, за да стигне до заслужена победа. С
bet365.com, на това европейско, играчът си ти. 

С гол на резервата Варела три минути преди края Португалия спечели драматична победа с 3:2 срещу Дания във втория мач от група Б на европейското първенство по футбол.

Мачът не предвещаваше такава развръзка, защото иберийците поведоха с 2:0 след голове на Пепе и Елдер Пощига в средата на първото полувреме.

Никлас Бендтнер обаче намали малко преди почивката. През второто полувреме Кристиано Роналдо на два пъти пропусна стопроцентови положения да вкара трети гол и така отново Бендтнер вкара в 82-та минута и изравни.

Изглеждаше, че мачът върви към равенство, но тогава в 87-та минута влезлият току що като резерва Варела нанесе решителен удар и вкара победния гол.

С това Португалия запази шансовете си за класиране напред, като всичко ще се реши в последния мач, когато отборът ще се изправи срещу Холандия.



Мачът започна с предпазлива игра и от двата отбора и дълго време нямаше нито една опасна атака към една от двете врати. Първата интересна ситуация бе в 18-та минута, когато с малко късмет топката стигна до Роналдо пред наказателното поле на Дания, но неговият удар по земя бе неточен.

В 24-та минута Португалия изненадващо откри резултата от нищото. След центриране от корнер Пепе връхлетя към топката на близката греда и с глава я заби в мрежата.

Португалците обаче можеше да останат с човек по-малко само пет минути по-късно. Тогава Дания организира контраатака, при която Михаел Крон-Дели получи извеждащ пас зад защитата. Раул Мейрелеш умишлено спря топката с ръка, но съдията му показа само жълт картон.

В 36-та минута отборът на Пауло Бенто вкара и втори гол. До него се стигна след като Нани бе изведен по крилото, центрира ниско в наказателното поле и Елдер Пощига от движение мощно засече в горния десен ъгъл на вратата.

Дания обаче не се отказа. Първо Кристиан Ериксен отправи силен удар от двайсетина метра, при който топката се насочи до страничната греда, но Руи Патрисио се хвърли и спаси.

В 40-та минута "Червеният динамит" се върна в мача. Меко центриране към далечната греда стигна до Крон-Дели, като ъгълът бе малък и Патрисио си мислеше, че е покрил опасността. Нападателят на Дания обаче вместо да стреля, хитро чукна с глава към другата греда, където Бендтнер скочи и с глава засече в опразнената мрежа.

Това бе негов пети гол в пети пореден мач срещу Португалия, с което той отпразнува подобаващо своя мач номер 50 с фланелката на Дания.

Малко след това датчаните отправиха нов удар - дело на Кяер с глава, след центриране от фаул, но при него нямаше достатъчно острота. В ответната атака се наложи Кяер да действа решително пред собствената си врата, тъй като Андерсен не се намеси убедително при едно центриране и Роналдо се хвърли да направи добавка, но централният бранител на Волфсбург стигна пръв до топката.

След почивката Дания наложи преимущество във владеенето на топката, но това от своя страна позволи на иберийците да организират чести контраатаки. Точно така в 50-та минута Роналдо получи извеждащ пас и тръгна сам срещу вратаря. Когато стигна наказателното поле той отправи силен удар, но насочи топката право в Андерсен и вратарят успя да спаси.

Въпреки натиска на датчаните, головите положения пред вратата на Португалия липсваха. Едва в 72-та минута Бендтнер се впусна в солова акция, която завърши с удар по земя от петнайсетина метра, но топката мина встрани от гредата.

В 78-та минута Роналдо направи невероятен пропуск. Той получи извеждащо подаване от Нани и след неуспешния опит за изкуствена засада на Якобсен, нямаше нито един защитник до него. Въпреки това Роналдо действа неуверено и стреля ужасно неточно встрани от вратата.

Този пропуск накара феновете да започнат да дразнят Роналдо със скандирания "Меси, Меси". Това обаче не бе нищо, в сравнение с разочарованието, което трябваше да преглътнат Роналдо и отборът на Португалия само две минути по-късно.

След атака от дясно последва дълго центриране към втората греда, където Никлас Бендтнер засече с глава на 5 метра от вратата и въпреки че Патрисио отклони леко топката, тя се удари в гредата и влезе в мрежата.

Роналдо имаше възможност да се реваншира с удар от фаул, но ъгълът бе малък и Андерсен улови силния удар. Последваха нови две възможности за нападателят на Реал Мадрид. При първата той получи подаване пред наказателното, но в клещите на двама защитника не успя да нанесе опасен удар. След това центриране от корнер стигна до него, но той не намери добре топката от воле.

В 87-та минута обаче влезлият малко преди това като резерва Варела се оказа герой за отбора си. Роналдо не успя да овладее центриране в наказателното поле, но така без да иска омекоти топката за намиращия се зад него Варела. Неговото първо докосване също не бе добро, но след това успя да нанесе силен удар, който заби топката до мрежата.

В третата минута на даденото от съдията продължение Дания пропусна чудесен шанс да изравни, когато Шьоне стреля неточно от добра позиция в наказателното поле.


Дания - Португалия 2:3

0:1 Пепе 24
0:2 Пощига 36
1:2 Бендтнер 40
2:2 Бендтнер 82
2:3 Варела 87

Дания: Андерсен, Кяер, Агер, Якобсен, Симон Поулсен, Квист, Ериксен, Цимлинг (16 Якоб Поулсен), Ромедал (60 Микелсен), Крон-Дели, Бендтнер

Португалия:  Патрисио, Алвеш, Пепе, Коентрао, Перейра, Велосо, Моутиньо, Мейрелеш (84 Варела), Нани, Роналдо, Пощига (64 Оливейра)