Чезаре Прандели продължава похода си към европейската корона. Още в първия си голям турнир като треньор той изведе Италия до финала на Евро 2012. И го направи след победа на полуфинала над Германия. Адзурите биха 2:1, но можеха да спечелят и с по-голям резултат.

"В последните 15 минути изпуснхме 2-3 чисти положения да направим резултата 3:0. Освен това някои играчи направо грохнаха от умора и трябваше да се защитаваме, но въпреки това се представихме изключително", заяви Прандели.

"Направихме това, което искахме, защото знаехме, че можем да създадем проблеми на Германия в центъра чрез Монтоливо и особено един на един с техниката на Касано", добави треньорът.

Героят на вечерта беше Марио Балотели, който бе поздравен от Прандели, а треньора говори и за финала с Испания.. "Кариерата на Балотели едва сега започва. Испания е фаворит що се отнася до опит и постоянство, но и ние сме на финала. Важното е, че дадохме пример колко много искаме да се представим достойно за Италия, и че всеки трябва да уважава Италия", завърши Прандели.