Отборът на Португалия се класира за Европейското първенство по футбол във Франция догодина след икономична победа с 1:0 у дома над Дания. Дори равенство щеше да помогне на иберийците да подпечатат билетите си за Евро 2016, но Жоао Моутиньо през второто полувреме реши всичко. 

Халфът вкара третото си попадение за Португалия и първо от 4 години насам. Моутиньо разпечата защитата на гостите в 66-та минута след хубав удар от границата на наказателното поле. 

Преди това иберийците имаха пълно превъзходство на терена, но многото пропуски пред вратата на гостите лишиха Кристиано Роналдо и компания от ранен гол. На няколко пъти и Каспер Шмайхел се намесваше подобаващо. 

В 82-та минута Никлас Бендтнер можеше да изравни, след като засече хубаво центриране на Кристиан Ериксен, но не порази целта. 

Добрата новина за Дания след днешната среща е, че тимът запазва второто си място в класирането, след като в другия мач от групата Албания загуби с 0:2 у дома от Сърбия. 

Така след 7 изиграни мача Португалия е на първото място с актив от 18 точки. Дания засега е на второ място с 12 точки, но и мач повече от тим на Албания, който има 11 точки.

Португалия - Дания 1:0

1:0 Жоао Моутиньо 66’

Португалия: Патрисио, Седрик, Карвальо, Алвеш, Коентрао, Данило, Моутиньо (90 - Фонте), Тиаго, Силва (77 - Дани), Роналдо, Нани (82 - Куарешма)

Дания: Шмайхел, Якобсен, Кяер, Агер, Дурмиси, Вас (69 - Йоргенсен), Хьойберг (46 - Квист), Крон-Дели, Ериксен (82 - Поусен), Бендтнер, Браитвайте