Ювентус е само на крачка от участие във финала на Лига Европа, който ще се проведе на собствения му стадион. Треньорът на бианконерите Антонио Конте обаче предупреди тифозите, че на отбора му няма да му е лесно да спечели скудетото и едновременно с това да триумфира на континенталната сцена.

"На това равнище играем срещу качествени отбори. Това, че сме Ювентус, не значи, че лесно ще се класираме за финала. Никой няма да опъне червения килим пред нас. Погрешно е да се мисли, че винаги ще побеждаваме, това трябва да ни е ясно", подчерта Конте.

"Срещу Лион започнахме добре, но това ни изигра лоша шега. Допуснахме лек гол, защото се успахме. След това имахме известен психологически дискомфорт. На почивката се прегрупирахме в съблекалнята", добави треньорът на бианконерите.

Той напомни, че Юве отдавна не бе стигал толкова далеч в евротурнирите.

"Ювентус не е постигал подобен успех от над 10 г. и затова съм много горд. Естествено, бих предпочел да бяхме останали в Шампионската лига. Напоследък имахме проблеми в Европа, така че бих призовал тифозите да не летят в облаците.

В Италия всички ни се подиграват, но това ни мотивира допълнително. Надявам се все пак, че цялата страна е доволна, защото сме последният й представител в турнирите. От друга страна, разбирам, че не можеш да искаш от един интерист да стиска палци за Ювентус, както и обратното", коментира треньорът на Старата госпожа.

От своя страна, треньорът на Лион Реми Гард поздрави Ювентус за победата и пожела успех на бианконерите.

"Напред продължи по-силният отбор. Ние можем да съжаляваме, защото се борихме добре и в двата мача, а получихме голове от статични положения. Убеден съм, че Ювентус може да спечели турнира и му пожелавам да го направи", коментира французинът.