Карлос Тевес е голмайстора не само на Ювентус, но и на Серия А през този сезон. Въпреки това той ще започне мача с Лион довечера със съмнение във възможностите си. Защото аржентинеца не се е разписвал в евротурнирите вече 5 години. 

Последният път, в който Тевес ликува в Европа бе на 7 април 2009 г. Тогава той играеше за Манчестър Юнайтед и вкара във вратата на Порто за равенството 2:2. Аржентинецът оформи крайния резултат в 87-ата минута. 

От тогава изминаха 1822 дни, а Тевес още чака ново попадение в Европа. Тази вечер нападателя ще опита да сложи край на сушата срещу Лион на стадион "Жерлан". Тевес може да не е вкарвал отдавна, но знае как се бележи на този стадион. През февруари 2008 г. той влезе на мястото на Райън Гигс, когато Юнайтед губеше 0:1 от Лион и успя да изравни. Нещо, което се оказа важно, защото на реванша Юнайтед спечели с 1:0.

Дори и партньора за довечера на Тевес - Мирко Вучинич не е вкарвал отдавна в Европа. Той се разписа за последно през февруари 2013 г. срещу Селтик. Черногорецът обаче не е титуляр в Юве от 6 декември насам. Оттогава е изиграл само 3 мача и е бил на терена по-малко от час.