Левски дръпна "лъвовете" от Спортинг за опашката, след като се закани днес да си върне за онова 0:5 в Португалия през септември. Срещата между двата отбора от турнира Лига Европа е на стадион "Георги Аспарухов", от 20.00 ч. и ще се отрази пряко по Gol.bg.

Това е последен мач за "сините" в тазгодишното издание на надпреварата, след като те нямат шанс да продължат напред. В следващата фаза обаче е Спортинг. Българите имат една победа и едно равенство, докато португалците са с 12 точки и са лидери в Група "С".

Левски стартираха по невероятен начин мачовете си в групата, като удари Гент, но след това записа редица поражения, които го изхвърлиха от напдреварата и сега ще играе за своята чест и за невероятната си публика.

Най-много 10 000 хиляди фена ще присъстват на мача. Целият спортен комплекс "Георги Аспарухов" е скован в лед, с изключение на игрището. По време на срещата се очаква над София да се сипе сняг, а температурите да бъдат с отрицателна стойност - около -5 градуса по Целзий.

Отборът на Левски досега има пет срещи с отбори от Португалия, в които е записал едва една победа, едно равенство и три поражения. В същото време Спортинг има три мача срещу български отбори и в тях е постигнал една победа и две равенства


Левски пак ще е разграден двор в защита. Левият бек Веселин Минев няма да играе, тъй като е със счупена ръка. Първоначално се смяташе, че ще носи лонгета. Шефовете обаче чакат пари от трансфера му и са преценили да не рискуват със сакатлъци като този с Бензукан.

Йордан Милиев също е под въпрос, той има контузия, ако играе, ще е на инжекции. За левия бек Ясен Петров ходи с мокра кърпа на главата въпреки студеното време. Най-вероятно е там да сложи Дъстли Мулдер, а Стефан Станчев да застане отдясно.

Този вариант беше несъстоятелен при загубата 1:2 от Локо (Пд). Шанс за изява чака Калин Щърков, който за първи път е в групата за Лига Европа. Навремето като ляв бек е играл и Сержиньо Грийн. В средата на терена сигурни са Владо Гаджев и Дарко Тасевски.

По крилата ще атакуват Жоазиньо и Дани Младенов. На голове отново ще се разчита на Гара Дембеле, подпомаган от Исмаил Иса.


Мачът е без особено значение за Спортинг, но португалците обявиха, че ще играят единствено за победата. "Лъвовете" обаче ще са без три от звездите си. Това са капитанът Даниел Карисо, голмайсторът Лиедсон и опитният халф Педро Мендеш. Симон Вукчевич пък отпадна в последния момент заради контузия.

Екипът на Gol.bg пожелава късмет и победа за Левски!



Прогнозата на Gol.bg за развоя на мача.

Коментар на живо може да прочетете тук.