Холандският гранд ПСВ Айндховен успя да измъкне равенство 2:2 при тежкото си гостуване на лидера във френската Лига 1 - Лил Метропол.

Двата тима се изправиха един срещу друг в 1/16-финален двубой от Лига Европа, а домакините започнаха устремно срещата и поведоха с два гола на своя противник. Българският национал Станислав Манолев пък излезе като титуляр за ПСВ и остана на терена цял мач.

В 6-ата минута Гай изведе момчетата на Руди Гарсия напред в резултата със страхотна тупалка от 20 метра, а в 31-ата минута бразилският голаджия Тулио де Мело удвои преднината на "Песовете".

Последният засече с глава страхотно късо центриране на Матийо Дебюши и почти довърши "Филипсите". Гостите обаче демонстрираха характер и успяха да стигнат до равенството в срещата.

В 84-ата минута Вилфред Бума намали резултата, след като вкара на празна врата. Той се възползва от една рикоширала топка в горната греда на Лил и я довкара във вратата на Ландро.

Минута по-късно Ола Тойвонен оформи крайното 2:2 с техничен удар от точката за изпълнение на дузпата и по този начин даде предимство на ПСВ, на реванша.

Двата тима ще се изправят на "Филипс Стейдиъм" през следващата седмица.