Виляреал разнебити с 5:1 Твенте в първи четвъртфинал от Лига Европа и вече може да мисли за следващата фаза на турнира.

"Жълтата подводница" се подигра с гостите, тотално ги надигра, като на моменти дори не си личеше, че срещу тях играе шампион и лидер в холандското първенство.

Два гола за испанците вкара Нилмар, по един добавиха Карлос Марчена, Борха Валеро и Джузепе Роси.

Петте "торпеда" в мрежата на Ники Михайлов пък бяха най-малкото, с което се спасиха "лалетата", които се представиха меко казано трагично и едва в продължението на мача Марк Янко вкара почетен гол.

Така само чудо може да изхвърли Виляреал от полуфиналите на турнира, където тимът ще срещне Порто или Спартак Москва.




Изненадващо футболистите на Твенте започнаха по-добре мача и до 15-ата минута контролираха събитията на терена. Холандците пресираха домакините, не им даваха да минат центъра на терена и създадоха две опасности чрез Тео Янсен, но не успяха да вкарат.

Това обаче продължи само четвърт част и до края на мача Виляреал смаза холандците. В 19-ата минута Нилмар залъга двама защитници на гостите, последва удар, но над гредата.

Четири минути по-късно испанците вкараха. Борха Валеро центрира от ъглов удар, топката стигна след продължение до Марчена, който от малкото наказателно поле с глава направи Ники Михайлов безпомощен - 1:0.

Малко по-късно домакините треснаха и гредата. Нилмар се подигра със защитата на Твенте, копна топката технично, като прехвърли Михайлов, но тресна лявата му греда.

В 43-ата минута резултатът стана 2:0. Санти Касорла пусна страхотен пас към Борха Валеро, който останал сам срещу Михайлов, технично го преодоля и опъна мрежата. Това обаче не бе всичко за първото полувреме.

В продължението Нилмар се възползва от детинска грешка в защитата на Твенте и с глава направи 3:0.


Второто полувреме започна с ново положение за домакините, но Нилмар стреля в аут.

Джузепе Роси обаче наказа холандците в 55-ата минута с красив гол. Той пое топката, напредна леко и с тупалка от дъгата на наказателното поле препарира Михайлов, който не се намеси адекватно. Твенте можеше да вкара гол в 60-ата минута, но Янко изпусна от пет метра.

Виляреал продължи да се забавлява и до края на мача направи 5:0. В 80-ата минута Нилмар с тяло финтира защитата на Твенте и останал сам срещу Михайлов го разстреля.

В последната минута пък Кани с удар от центъра удари горната греда на Твенте. В продължението на мача Твенте вкара почетен гол чрез Марк Янко. Така испанците записаха страхотна победа, с която докосват полуфиналите на Лига Европа.