Левски и Локомотив София ще изиграят днес срещите си реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа съответно със Спартак Търнава и Шльонск Вроцлав, а всички се питат - приказка или кошмар ни очаква след вчерашното падение на Литекс.

"Сините" ще гостуват в Търнава от 20.00 ч., докато "червено-черните" приемат поляците от 20.30 ч. на стадион "Васил Левски". Както е известно, Левски има преднина от един гол след инфарктния успех с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов” преди седмица, докато Локо стигна до комфортно 0:0 във Вроцлав.

Пълни трибуни чакат Левски тази вечер. Огромни опашки за билети се извиха на „Антон Малатински" още във вторник, когато талоните бяха пуснати в продажба. „Харчат се като топъл хляб", обявиха от клуба. Капацитетът на стадиона е за 18 000 зрители.

Само 700 сини фенове ще влязат на стадиона. Георги Иванов-Гонзо има проблеми със състава, тъй като капитанът Христо Йовов чувства болки в ребрата от първата среща и ще започне мача от пейката. На негово място се очаква да играе Симеон Райков. Сьорд Арс също ще започне титуляр за сметка на Дарко Тасевски.


На вратата сигурен е Пламен Илиев. Карето в защита ще бъде Дъстли Мюлдер, Ларс Рисп, Йордан Милиев и Орлин Старокин. Пред тях най-вероятно ще оперират Владимир Гаджев и Сержиньо Грийн. Играта ще връзва Иван Цветков. По фланговете ще атакуват Симеон Райков и Даниел Младенов. На голове ще се разчита на Сьорд Арс.

С известни проблеми преди двубоя е Владимир Гаджев, но е трудно да си представим, че Владо ще пропусне двубоя. Капитанът на Левски Христо Йовов и новият хит в синята селекция Тони Калво попаднаха в групата за мача със Спартак, но едва ли ще попаднат в стартовия състав.

Гонзо нареди победа и на реванша в Търнава. Треньорът на Спартак Павел Хофтич няма да може да използва Коро Коне и Диало - първият е контузен, докато Диало изтърпява наказание заради натрупани жълти картони.


Тимът на Локомотив София пък приема в столицата полския Шльонск Вроцлав. Локо показва висок процент на успеваемост в изявите си в евротурнирите през новото хилядолетие.

„Червено-черните” се завърнаха в евротурнирите през сезона 2006/2007 г. след над 10-годишно отсъствие и от тогава досега са записали 15 срещи, в които са допуснали само 2 загуби – от Рен с 1:3 и от Борац с 0:1. Дано тази традиция се запази и Локо да продължи.


Екипът на Gol.bg пожелава успех и на двата български участника в Европа днес!