Наставникът на Лацио Еди Рея ще остане на поста си, съобщи директорът по комуникациите на римския клуб Стефано Ди Мартино. Вчера мениджърът на "бианкочелестите" подаде оставка, но тя не е била приета от висшето ръководство на отбора.

Рея иска да напусне Лацио заради раздор със спортния директор Игли Таре, както и с президента Клаудио Лотито. На пресконференцията преди днешния мач с Атлетико Мадрид от турнира Лига Европа 66-годишният специалист беше много емоционален, но отказа да говори за желанието си да си тръгне от "Олимпико".

"Как виждам бъдещето си? Вие знаете бъдещето ми. Мисля само за срещата с Атлетико. В момента това е моето бъдеще, а за другите неща ще говорим след края на мача", каза Рея, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Изявленията на клуба до момента показват, че треньорът на Лацио е възнамерявал да се откаже преди двубоя с Атлетико, но шефовете на римския тим са го накарали да се качи на самолета за Мадрид заедно с отбора.

"Рея изпрати писмено копие на своята оставка, но Лацио я отхвърли. Треньорът е с нас, ще видим какво ще стане в петък", заяви Ди Мартино, също цитиран от Football-Italia.net.

Довечера от 22:05 часа българско време "орлите" гостуват на "дюшекчиите", след като в първата среща загубиха с 1:3, така че сега момчетата на Рея нямат кой знае какви шансове. Все пак това може да се окаже последният мач на опитния мениджър начело на Лацио.