Шалке успя да се класира за 1/4-финалите на Лига Европа, след като тимът постигна разгромна победа с 4:1 над холандския Твенте в срещата-реванш между двата тима, която се игра на "Фелтинс Арена".

"Кралско-сините" тотално разбиха своя опонент, въпреки че в един момент се оказаха губещи в резултата, и напълно заслужено стигнаха до успеха в срещата.

По този начин немците продължават напред в турнира след общ резултат от двата мача 4:2. Очаква се днес те да научат следващия си противник.

Българският национален страж Николай Михайлов от своя страна пази цял мач за тима от Еншеде, но така и не успя да помогне на своя отбор.

Попадението за гостите бе дело на Вилем Янсен, който се разписа в 14-ата минута. За "Кралско-сините" хеттрик пък реализира Клаас Ян Хунтелаар, който вкара головете си съответно в 29-ата, 57-ата и 81-ата минути. Другото попадение за домакините бе дело на Джърмейн Джоунс, който вкара в 71-ата минута.

Срещата като цяло започна добре за домакините и още в 7-ата минута Николай Михайлов трябваше да демонстрира своя рефлекс, след като изби далечен удар на Джърмейн Джоунс, който като нищо можеше да се превърне в гол.

Точно седем минути по-късно обаче гостите стигнаха до попадение и откриха резултата. Вилем Янсен получи хубава топка от Насер Чадли в наказателното поле и с много хубав удар матира стража на противника, за да даде аванс на своя тим.

Все пак обаче домакините се вдигнаха на щурм и не след дълго успяха да изравнят резултата. Холандската голова машина Клаас Ян Хунтелаар се разписа в 29-ата минута, за да направи резултата 1:1.

Той засече с глава прекрасно центриране на Дракслер и оставен непокрит вкара топката в мрежата на противника.

До края на полувремето не паднаха повече голове и в крайна сметка резултатът се запази до почивката.

Втората част започна много добре за домакините и те успяха да обърнат резултата, след като в 57-ата минута Хунтелаар отново бе точен.

Холандецът се разписа от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Вилем Янсен в наказателното поле.

След обрата последва силен натиск на Шалке и в 71-ата минута Джърмейн Джоунс вкара за 3:1, като направи така, че отборът му докосна класирането.

Само десетина минути по-късно Хунтелаар оформи своя хеттрик и класира Шалке за следващата фаза на турнира.

Той отправи силен удар от близка дистанция и не прости на Михайлов. В крайна сметка "Кралско-сините" се класират за следващата фаза на турнира.