Звездата на Наполи Единсон Кавани вкара победния гол за 2:1 срещу АИК Солна в Стокхолм, който класира италианците за елиминациите на Лига Европа. Уругваецът се разписа в добавеното време от дузпа. Преди това обаче шведският тим игра много силно и не заслужаваше да загуби.

Наполи завърши мача с 10 души, след като Ароника бе изгонен в 84-ата минута. Италианците поведоха с гол на Джемайли, но Даниелсон изравни още преди паузата.

Благодарение на победата Наполи събра девет точки и е втори в подреждането след Днепър, който води с 12. АИК и ПСВ Айндховен отпадат от надпреварата след като останаха с по 4 точки.

Наполи поведе с гол на Джемайли в 20-ата минута. Той подаде към Кавани, който нахлу в наказателното поле оляво и почти от аутлинията опита удар, който бе отклонен от Турина. Топката остана в наказателното поле и Джемайли бе точен с добавката.

6 минути след това Бангура бе изведен отлично от Лундберг, преодоля Ароника и от 15 метра опита удар, който обаче профуча покрай гредата.

Десет минути преди почивката АИК заслужено изравни с хубав гол на Даниелсон. Той се разписа с глава като отклони топката почти от границата на наказателното поле, но параболата на топката бе неуловима за Розати - 1:1.

Второто полувреме започна с положение за Наполи. Йохансон подари топката на Кавани, който обаче опита удар от много трудна ситуация и шансът бе пропилян. После Кавани опита удар, който вратаря Турина спаси, но топката остана у Джемайли, който веднага пусна към Варгас, но удара на чилиеца бе спасен от вратаря.

Бангура на два пъти пропусна добри шансове за АИК, а в 84-ата минута Наполи остана с 10 души. Ароника получи директен червен картон. Защитникът подари топката на Бангура и трябваше да събори нападателя от Сиера Леоне. Реферът не се поколеба да го изгони.

Въпреки това Наполи стигна до победата с 10 души. В добавеното време на мача Хамшик пусна към Кавани, който финтира защитник и бе съборен в наказателното поле. Самият Матадор бе точен от дузпата за крайното 2:1. Това бе 15-ия му гол този сезон за Наполи. Той има 8 попадения в Серия А, 6 за Лига Европа и 1 за Суперкупата на Италия.