Лацио се класира за елиминациите на Лига Европа, след победа с 2:0 над Легия във Варшава. Орлите са втория тим от групата, който си осигури продължаване след Трабзонспор. Турците засега имат 2 точки аванс пред римляните, но гостуват на "Олимпико" в последния мач от групата.

Легия нямаше никакви шансове, защото до момента не беше спечелила дори точка. Лацио дойде като фаворит, макар да бе без някои основни играчи като Клозе, Диас и Биава. Въпреки това Орлите доминираха от началото до края на мача. Преди срещата 120 фенове на Лацио бяха арестувани заради нарушаване на обществения ред.

Още от началото гостите поеха инициативата и заредиха положение след положение. Переа, Ернанес, Гонсалес изпуснаха добри възможности, за да се стигне до 24-ата минута, когато Лацио поведе.

Младият колумбийски халф Брайън Переа бе точен. Лукас Билия центрира от фланга и Переа с глава успя да спре топката, а след това отново с глава я прати в мрежата.

До почивката Лацио пропусна още възмогности. След нея също. В 57-ата минута Ернанес подаде добре към Андерсон, който с нисък удар в ъгъла вкара за втори път и оформи крайното 2:0.

Легия остана на дъното в класирането без точка и без дори да отбележи гол. Лацио има 11 пункта от своите 3 победи и 2 равенства. Трабзонспор обаче е с 13 точки.