Валенсия и Кубан завършиха 1:1 в последна среща от група "А" на Лига Европа, която се състоя на стадион "Местая". Извън състава на руснаците заради контузия остана Ивелин Попов.

Домакините наложиха натиск още от самото начало и изстрели на Коща и Пабон бяха спасени, а малко след това Мичел шутира покрай целта.

В 20-тата минута Перейра центрира отдясно, слагайки топката на главата на Мичел. Последният нанесе хубав удар с глава, но нацели страничната греда.

Един от най-дейните на терена Банега би в ръцете на вратаря на гостите, а след това Побан отправи неточен изстрел по диагонала. Елдер Пощига засече центриране от корнер, но кълбото профуча над напречната греда.

В 42-та минута Елдер Пощига засече центриране отляво и прати топката във вратата на гостуващия тим, но попадението правилно бе отменено заради явна засада. В добавеното време на първата част Коща стреля с глава от четири метра, но на сантиметри от лявата греда.

На почивката на терена се появи Джибрил Сисе, който раздвижи играта на гостите, но в 50-тата минута именно той направи пропуска на мача, когато остана лие лице с вратаря на "прилепите" Диего Алвеш, но би в тялото му. Минути по-късно вратарят отрази тупалки на Сисе и Малгарехо.

В 67-та минута Валенсия откри резултата чрез Пако Алкасер, който провря топката от малък ъгъл по диагонала, след като бе изведен от Банега.

Пет минути преди края на редовното време Буено центрира прекрасно към далечната греда и там Мелгарехо изравни резултата, засичайки топката с глава. В последната минута на мача Руис от испанския отбор получи директен червен картон.

След равенството Валенсия остана на върха с 13 точки, а Кубан отпадна от евротурнирите с актив от шест пункта. Тимът от Краснодар пропусна отличен шанс да се класира на второ място, защото вторият Суонзи (8 точки) тази вечер загуби от Санкт Гален.