Шампионът на България Лудогорец тресна с 2:1 Динамо Загреб на стадион "Максимир" и записа нова велика победа в Европа тази година.

Така "орлите" продължиха да летят високо и завършиха участието си в Група "В" на Лига Европа с феноменалните 16 точки, които дойдоха след пет победи, едно равенство и нито една загуба.

Точни за българите бяха Дани Абало и Роман Безяк, попадението за хърватите вкара Чоп. И в този мач разградчани показаха, че са класа и отборите от Европа трябва да се съобразяват с тях.

Момчетата на Стойчо Стоев за пореден път изиграха перфектен мач в европейските клубни турнири, демонстрираха страхотен футбол, отборен стил на игра и заслужено спечелиха победата.

Шампионите продължават да мечтаят за нещо още по-значимо и велико. Лудогорец заслужено завърши без загуба и доказа, че няма конкуренция в тази група.


Двубоят на стадион "Максимир" започна с атаки и към двете врати. В третата минута Пинто се озова на чиста позиция и стреля от дъгата на наказателното поле, но Иван Чворович реакира отлично и спаси.

Малко по-късно Роман Безяк стреля от разстояние, но топката профуча над вратата на домакините. В 10-ата минута Лудогорец поиска дузпа.

Тогава Дани Абало пада в наказателното поле на Динамо, след като бе леко закачен от Лима, но съдията даде знак играта да продължи и не посочи бялата точка.

Минута по-късно Судани се освободи от Моци и стреля от дъгата на наказателното поле на Лудогорец, но за щастие прати топката до гредата.

Отговорът на "орлите" бе тупалка на Марселиньо, но Сандомиерски спаси. В 21-ата минута Лудогорец ръзцъка късо ъглов удар, след което топката достигна до Роман Безяк, който обаче не успя да нанесе добър удар и изпусна отличен шанс за гол.

Две минути по-късно Шоко спаси Лудогорец, след като изчисти топката от голлинията при удар с глава на Брожович. Това положение стресна българите и в следващите минути те натиснаха сериозно хърватите.

В 26-ата минута Дани Албо получи топката на пеналта и стреля от движение, но твърде неточно. Само минута по-късно Абало се реваншира за този пропуск и вкара за Лудогорец.

Марселиньо пусна хитър пас към Абало, който се измъкна зад защитата на домакините и технично вкара за 0:1. Последва ново положение за "орлите". Мишо Александров залъга Пинто и от ъгъла на наказателното поле отправи диагонален удар, но Сандомиерски спаси.

Това бяха силните минути на шампионите ни, но разградчани направиха нов пропуск, дело на Александров, който получи извеждащо подаване на Златински, но не успя да преодолее Сандомиерски.

Така се стигна до продължението на първото полувреме, когато Динамо успя да изравни. Памич центрира от ъглов удар, след което се получи леко разбъркване в наказателното поле и малко случайно топката достигна до Чоп, който с глава вкара за 1:1.

Второто полувреме започна с шанс за Лудогорец, но Мишо Александров не успя да опъне мрежата на домакините. В 52-ата минута се получи леко разбъркване в наказателното поле на българите, но Чоп игра с ръка и не се стигна до гол във вратата на Чворович.

Малко по-късно пък домакините поискаха дузпа, но Шоко изби топката с рамото си. През това второ полувреме хърватите бяха по-активни и сериозно ни понатиснаха.

Последва ново положение за Динамо, но за щастие Чоп се замота в наказателното ни поле и изпусна да нанесе удар. След час игра Фернандес направи страхотен пробив и стреля фалцово с десния крак, но за наше щастие топката мина до лявата греда на Чворович.

Шест минути по-късно Роман Безяк центрира остро в наказателното поле на Динамо, но там  Сандомиерски пез проблеми улови. Така се стигна до 72-ата минута, когато българите отново треснаха хърватите.

Дяков намери Абало, а той навлезе отляво в наказателното поле на хърватите, след което последва пас към Роман Безяк, който се подигра с Шимунич и заби топката в мрежата за 1:2.

Малко по-късно последва нов шанс за "орлите". Кайсара центрира в наказателното поле на Динамо, където дебнеха Роман Безяк и Мишо Александров, но Сандомиерски без проблеми излезе и улови.

До края на мача не се случи нищо интересно и българите удържаха хърватите. Лудогорец контролираше играта, като едва на два пъти се пропука, но Динамо не се възползва и "орлите" заслужено си взеха победата.

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ 1:2

Голмайстори:
0:1 Абало (28)
1:1 Чоп (45)
1:2 Безяк (72)

ДИНАМО: 29. Сандомиерски, 4. Шимунич (к), 6. Иво Пинто, 15. Чалушич, 23. Лима, 7. Адеми, 20. Памич, 77. Брожович, 2. Судани, 11. Фернандес, 90. Чоп;

ЛУДОГОРЕЦ: 91. Чворович, 20. Шоко, 27. Моци, 55. Терзиев, 80. Кайсара, 7. Александров, 17. Дани Абало, 18. Дяков (к), 23. Златински, 84. Марселиньо, 9. Безяк;