Треньорът на италианския шампион Ювентус Антонио Конте призна, че ще бъде изключително постижение, ако отборът успее да спечели Лига Европа.

Торинци не успяха да продължат в директните елиминации на Шампионската лига и отпаднаха в груповата фаза на турнира за сметка на Галатасарай, но отборът има реални шансове за успех във втория по сила европейски турнир.

Пред тима предстои двубой срещу турския Трабзонспор от 1/16-финалите на надпреварата, като Юве е фаворит в сблъсъците срещу своя противник.

"През следващите 52 дни играчите ми ще изиграят по 16 мача и ние трябва да бъдем готови за това нещо", заяви Конте, цитиран от "Goal.com".

"Имам нужда от силен състав за предстоящите двубои. Искаме да се представим по най-добрия възможен начин в Лига Европа и ако успеем да спечелим този турнир, това ще бъде нещо изключително".

"Това е възможност от която ние трябва да се опитаме да се възползваме и аз очаквам всички да дадат своя принос. Трябва просто да грабнем своя шанс".

"Трабзонспор е стабилен отбор, който има силни футболисти в атаката си. Oсвен това този тим успя да завърши на първото място в групата, в която беше и Лацио".

"Искам да благодаря на всеки, който смята, че ние сме фаворити в турнира, но имаме да извървим дълъг път. Ще трябва да играем на върха на възможностите си, за прогресираме. Спечелването на Лига Европа е една от целите ни и искаме да я постигнем", завърши треньорът на Юве.