Ювентус направи всичко възможно, за да си усложни живота, но все пак взе солиден аванс в първия мач 1/16финалите от Лига Европа срещу Трабзонспор. Торинци биха 2:0, въпреки че доста време създаваха впечатлението, че дремят на игрището. 

Привлеченият през януари Освалдо откри през първото полувреме, след като топката се озова в него малко случайно. 
През втората част турците играха по-добре и Ювентус едва не си плати за разхайтената игра. В края на мача обаче енергичната игра на Тевес донесе на Ювентус втори гол. Аржентинецът намери Погба, който не остави шансове на вратаря Киврак. 2:0 и Ювентус е в удобна позиция да позаличи спомените от турския си кошмар срещу Галатасарай.


В самото начало Огбона сбърка, сякаш за да предупреди зрителите какво предстои да се случва в мача. Гюрал открадна топката, но не успя да създаде опасност. Добра комбинация между Пирло и Исла даде възможност на Тевес да стреля без забавяне, но аржентинецът показа неточен мерник.

В 16-ата мин. топката неочаквано се озова в краката на Освалдо след щастлив рикошет. Нападателят напредна и я вкара в мрежата между краката на излезлия да го пресрещне Киврак - 1:0. Това бе първи гол з бяло-черната фланелка за стрелеца, след като дойде от Саутхемптън преди няколко седмици.
В 28-ата мин. Трабзонспор проведе една от малкото си атаки преди почивката. Хормачи намери Гюрал, но той стреля анемично и право в Буфон. В ответната атака Исла получи отличен пас от Погба, преодоля противник, но вратарят на Трабзон предвидливо скъси дистанцията и чилиецът нямаше как да вкара.
В 30-ата мин. удивителен пропуск направи Тевес. Той бе изведен някъде около дузпата от Пелузо с отлично отиграване, но ударът му бе в аут. Направи впечатление разконцентрираната игра на централния защитник на Ювентус Бонучи, който сбърка поне пет паса за едно полувреме.
В 40-ата мин. Ювентус отново проведе много опасна атака.  Погба фино изведе Исла, той намери Тевес, който преодоля защитник, само за да прати топката фронтално във вратаря Киврак. След почивката Освалдо бе изведен вляво, но ударът му без забавяне бе париран от стража на Трабзонспор.

Резервата на турците Паоло Енрике можеше да изравни с първото си докосване след грешка на Пелузо, но Буфон внимаваше и улови. Играта някъде около 60-ата мин., тъй като турските фенове започнаха да замерват игрището с бомбички и запалиха мощни димки в сектора си. Все пак мачът скоро бе подновен.

В 71-ата мин. топката навести мрежата на Буфон, но Ювентус се размина с най-неприятното. Активният Енрике отляво отправи нещо средно между шут и пас, Колман върна от аутлинията и Айдън помисли, че е изравнил резултата. Съдиите обаче зорко отбелязаха, че топката е излязла в корнер при последното подаване.

Антонио Конте предприе смени, с цел да поразтърси своите. Той промени и схемата на игра първо от 3-5-2 на 4-4-2, а след влизането на Джовинко и на 4-3-3. В 75-ата мин. Пирло изпълни фаул, Киврак изпусна топката, но все пак успя да я захлупи, преди Тевес да нанесе удар.

Джовинко се включи отлично и съживи атакуващите действия на своя тим. Халфовете на Юве Видал и Погба обаче наблюдаваха безучастно атаките на турския тим. Наложи се дори Пирло нетипично за себе си да извършва фаулове, да тича да пресича подавания и да гони усърдно съперникови играчи, за да компенсира някак летаргията на партньорите си в средата.

Гаф на Видал можеше да струва скъпо на Ювентус. Чилиецът направи отчаян шпагат, за да поправи грешката си, но въпреки това Колман стреля. За щастие на изнервения от безхаберието на съиграчите си Буфон топката не бе в очертанията на вратата. Капитанът на Ювентус на няколко пъти се скара на своите, а след последната ситуация отправи и недвусмислен жест на упрек към съотборниците си.

В 90-ата мин. Погба удари греда. Той получи пас отдалеч, укроти на гърди, направи двойно с тарана Йоренте, но ударът му бе отклонен от защитник и турският страж изгледа с облекчение как тя срещна страничния стълб. Бърза атака на Паоло Енрике отляво обаче предизвика паника в наказателното поле на Ювентус, но в крайна сметка Пирло самоотвержено изби.

Киврак спаси изстрел от малък ъгъл на Джовинко, който получи хубав пас от Погба. В 94-ата мин. пък Тевес буквално със зъби и нокти изтръгна втори гол за Ювентус. Аржентинецът догони защитник на тъча и с шпагат бутна топката към свой съиграч, получи я обратно, тръгна отдясно и върна топката към границата на пеналта. Там Погба се реваншира за неубедителната си игра в защита и от движение препарира Киврак. 

До края имаше време за фаул на Пирло, но италианският национал стреля много неточно.

 

Ювентус - Трабзонспор 2:0

1:0 Освалдо 16
2:0 Погба 90+4

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Огбона, Исла(67 Видал), Маркизио (76 Джовинко),
Пирло,Погба, Пелузо, Тевес, Освалдо (66 Йоренте)    
Трабзонспор: Киврак, Босингва, Демир, Юмлю, Келеш, Зокора, Адън,
Хурмачи (81 Мержейевски), Колман, Борчеану (67 Борчяну), Гюрал (56 Паоло Енрике)