Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев обяви на пресконференцията преди утрешния 1/8-финален мач от Лига Европа срещу Валенсия, че отборът в никакъв случай няма да изневери на игровия си стил.

Двата тима ще кръстосат шпаги утре от 20:00 часа на националния стадион "Васил Левски", а гостите са с леко предимство преди сблъсъка и се явяват като фаворити.

Самият Стоев е наясно с факта, че е нормално колкото по-напред продължава отбора в турнира, толкова по-сериозни и да стават съперниците.

„На всички е ясно, че е нормално с всяка среща противниците да стават по-сериозни и по-класни. Надявам се утре да зарадваме хората. И аз не знам какво можем да очакваме от предстоящия мач. Наблюдавах четири мача на Валенсия, сериозен съперник, испански – сработен отбор с качествени футболисти. Трудна среща, нормално е. Валенсия неминуемо влиза като фаворит, какъвто беше и Лацио, но ние вече имаме нужната увереност“, сподели Стойчо Стоев.

„Ние сме такъв отбор, че водещото при нас е офанзивният футбол. Стремим се, ако можем да контролираме топката, да пресираме съперника – няма да изневерим на нашия футбол, като ще бъдем изключително внимателни в защита“.

„Очакванията с Лацио бяха огромни, но пред толкова публика ние не бяхме играли, а ни подкрепяха толкова много хора, от които 1/10 да са от Лудогорец, но и останалите ни подкрепяха и това натежа върху психиката. Надявам се, че в мача срещу Валенсия играчите ще бъдат малко по-спокойни и да покажат в пълна степен това, което могат. Момчетата трябва да бъдат това, което бяха досега, да бъдат отговорни и да бъдат отбора, който са. Надявам се утре да покажем добра игра. Може след двата мача да сме отпаднали, но да сме доволни от показаното“, сподели наставникът на Лудогорец.

„От вас го чувам, че са ни нарекли „Убиец на гиганти“. Ако кажа, че това не ме ласкае, ще излъжа. Не се лаская прекалено от каквото и да е, защото знам, че медалът има и друга страна. Просто се стремя да бъда това, което съм бил и досега.“

„Надявам се интересът на хората да се възобнови към футбола. Виждам, че е тежко икономическото състояние, но мисля, че това е спасителна сламка за хората – 90 минути да се радват. Трябва да има позитивизъм, да си доволен, че си отишъл на мач“, завърши Стойчо Стоев.