Мениджърът на Тотнъм Тим Шерууд настоява, че играчите го подкрепят въпреки трудния период и някои остри негови изказвания.

Шерууд заяви това след равенството 2:2 в реванша срещу Бенфика от осминафиналите на Лига Европа, което изхвърли "Шпорите" от турнира.

Англичаните обаче изиграха добър двубой в Португалия и дори бяха много близо до сензационна победа с 3:1, която щеше да доведе мача до продължения. Те водеха с 2:1 малко преди края на мача и бяха натиснали съперника, но в крайна сметка не успяха да стигнат до третия гол.

За Шерууд обаче това бе достатъчно доказателство, че играчите са зад него. Това бе поставено под въпрос от английските медии заради острите критики, които той отправи по техен адрес след загубата с 0:4 от Челси.

"Нали хората спекулираха? Прочетох много неща как е трябвало да накарам играчите да са на моя страна. Мисля, че е очевидно, че те са на моя страна и на страната на клуба", коментира след мача Шерууд.

"Те се борят за каузата и моето леко избухване, ако можете да го наречете така, не им навреди. Те показаха истински характер и сега трябва да го правят до края на сезона, защото ни предстоят някои много трудни мачове".

Шерууд изрази и съжалението си от това, че съдията не даде дузпа за неговия отбор към края на мача при резултат 2:1 за фаул на Миралем Сюлеймани срещу Хари Кейн.

"Понякога получаваш тези решения, а понякога не. И в момента не ги получаваме. Бяхме ги притиснали, а те бяха уплашени".

"Беше хубаво да видим техния треньор да се изпотява. Не видях увереност в тях, видях много притеснение, което беше хубаво".

"Поздравление за Бенфика, те се класираха напред. Отборът, който вкара повече голове в двата мача, заслужава да продължи".

"Поздравления и за Жорже Жезус, сега той има шанса да размахва пръстите си на още няколко мениджъра в този турнир".