Треньорът на ПСЖ Лоран Блан силно се надява отборът му да оцелее в Лондон и да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига.

Парижани стигнаха до комфортна преднина от 3:1 в първия мач срещу Челси във френската столица, но днес пред тима предстои изключително тежък реванш.

"Ние трябва да влезем в този мач с правилната нагласа, за да можем да се класираме в крайна сметка за следващата фаза", обясни Блан на пресконференцията преди мача.

"Не знам каква е вероятността да продължим напред, но съотношението в проценти не е важно. Предстои ни мач срещу един много силен съперник и ние добре знаем какво е станало в първия двубой, и се надявам да сме си научили урока преди този реванш".

"Дали мача ще бъде като последните 30 минути на първото полувреме в предишния сблъсък или доминантното второ полувреме за моя отбор? Няма как да знаем такива неща, това е магията на футбола".

"В първия мач обаче се видя, че Челси може да се защитава компактно и същевременно за нашите играчи имаше пространства за действие по фланговете, което е страхотно за Лавеци, защото той обича да има по-голямо пространство по крилото. Езекиел притежава страхотна скорост и именно с това свое силно качество той може да елиминира футболисти при ситуация едно в едно".

"Ние се опитваме да прилагаме нашата футболна философия колкото се може по-често, а тя е да атакуваме".

"Създадохме доста проблеми на Челси в първия мач, но сега ни предстои съвсем различен двубой в който се очаква, че лондончани ще са много по-мотивирани", завърши треньорът на ПСЖ.