Валенсия постигна разгромна победа с 5:0 над швейцарския Базел след продължения и така отборът се класира за 1/2-финалите на втория по сила европейски турнир Лига Европа. "Прилепите" отстраниха противника след общ резултат 5:3.

В първата среща испанците загубиха катастрофално с 0:3 при визитата си и се очакваше, че днес реваншът ще бъде протоколен, но вместо това Базел яде здрав пердах.

Алкасер се отчете с хеттрик в мача, а Варгас и Бернат вкараха по едно попадение. В продълженията гостите останаха с двама души по-малко, след като в 100-ата минута Диас си изкара червен картон за удар без топка, а пет минути след това Гастон Сауро в рамките на минута си изкара два жълти картон и също бе изгонен.

В 38-ата минута Алкасер се разписа, след като бе намерен сам в наказателното поле и овладя на гърди, след което вкара топката във вратата на гостите.

Точно четири минути след това Варгас вкара с прекрасен удар с глава и удвои преднината на отбора си. В 70-ата минута Алкасер стопи пасива от първия мач след страхотен гол от границата на наказателното поле.

В 113-ата минута Алкасер от близка дистанция оформи хеттрика, а пет минути след това Бернат бе изведен от противников бранител в наказателното поле и не сгреши.