Андреа Пирло подари на зрителите поредната си перла в началото на реванша с Лион. Италианският национал технично прехвърли стената и оплете топката в близкия ъгъл, докато вратарят на Лион се чудеше какво става.

Италианската преса, естествено, прие възторжено поредното блестящо изпълнение на плеймейкъра, а "Гадзета дело Спорт" го провъзгласи за краля на фауловете.

"Вълшебството щеше да е още по-неустоимо, ако Пирло се беше разписал на стадион "Жерлан" в първия мач. Но съдбата все пак явно е искала той да се превърне в краля на фауловете именно срещу Лион – отбора на Жуниньо Пернамбукано, чиито феноменални изпълнения се превърнаха във вдъхновение за него", отбеляза изданието.

Попадението е общо 43-о от фаул в кариерата на Пирло и шесто през настоящия сезон. Така той се превърна в едноличен лидер по този показател на Стария континент. Втори в класацията е Яя Туре от Ман Сити с 5 попадения от пряк свободен удар, докато Ериксен, Балотели, Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович имат по четири.

Списъкът на жертвите на Пирло този сезон освен Лион включва също Милан, Катания, Наполи и Дженоа в Серия А, както и Фиорентина в Лига Европа.

Срещу росонерите на 6 октомври Юве изоставаше в резултата, когато Пирло прониза бившия си тим. Последваха нови брилянтни изпълнения срещу Катания и Наполи, след което халфът си взе "почивка" от 4 месеца.

За огромна радост на тифозите на бианконерите обаче плеймейкърът започна да бележи отново в средата на март, когато донесе победата на Юве в добавеното време срещу Дженоа, а четири дни по-късно закла Фиорентина на "Артемио Франки".