Днес бе изтеглен жребият за 1/2-финалите на Лига Европа. Един срещу друг ще се изправят отборите на Севиля и Валенсия, а другата двойка е Бенфика и Ювентус.

Първите мачове ще се играят на 24-и април, а реваншите ще се проведат на 1-и май.

Севиля е домакин на Валенсия в първия мач, като това е втори сблъсък от елиминациите за андалусийци в който те се изправят срещу отбор от Испания.

Тимът срещна на 1/8-финалната фаза градския съперник Бетис, но успя да го елиминира.

Андалусийци са отбор с големи традиции в Лига Европа, тъй като тимът спечели втория по сила европейски турнир през 2006 и 2007 година.

Единственото сигурно от тази двойка е, че ще има испански отбор на финала.

Бенфика пък приема Ювентус в другия 1/2-финал, в първия мач. Това до голяма степен може би ще даде предимство на торинци в реванша. 

Португалският тим ще срещне големия фаворит за трофея в турнира. "Лисабонските орли" стигнаха до финала в Лига Европа през миналата година, но тогава отборът загуби от Челси. Интересно е, че това са единствените два отбора, които още нямат загуба във втория по сила европейски турнир през този сезон.

Финалът пък ще е на 14-и май в Торино на "Ювентус Стейдиъм", но интересното е, че дори торинци да елиминират Бенфика ще се водят гости на финала в собствения си стадион. Жребият избра домакин на него да бъде Валенсия или Севиля.