Ювентус надви Лион с 2:1 и се класира за полуфиналите в Шампионската лига.

Домакините започнаха вихрено реванша, след като спечелиха първия мач преди седмица с минималното 1:0.

Още в 4-ата мин. Пирло отбеляза великолепен гол от фаул. Бианконерите обаче се отпуснаха и позволиха на Бриан да изравни с глава. Като цяло италианският шампион не направи особено добро първо полувреме и изходът на сблъсъка бе на кантар.

Маркизио, който се провини при изравнителното попадение, обаче донесе победата на Юве през втората част. Италианският национал опита далечен удар, топката се отклони от бранител и заблуди жестоко вратаря Лопеш, като влетя в опразнения от него ъгъл на вратата.


Още от самото начало домакините се хвърлиха в атака. Първо Исла премина съперник в наказателното поле, но не намери добро продължение на атаката. После Тевес стреля опасно извън границите на пеналта, но топката мина малко над вратата на Лион. Последва нова атака на Тевес, който бе спрян с нарушение непосредствено пред наказателното поле.

Андреа Пирло изпълни един от специалитетите си и с техничен удар прехвърли стената, оплитайки топката в мрежата покрай близката греда – 1:0 за Ювентус.

Голът като че ли успокои прекалено много домакините и те отстъпиха инициативата на Лион. В 13-ата мин. Толисо влезе мощно в пеналта на бианконерите, но центрира твърде силно. Малко преди това Бонучи игра с ръка след удар на френски играч, но реферът не свири дузпа.

Лион все пак изравни по-малко от минута по-късно. Мвуемба центрира, Маркизио не успя да попречи на Бриан да стреля с глава, топката се удари в далечната греда и пресече голлинията за 1:1.

В 29-ата мин. Бедимо и Лаказет изплетоха добра комбинация отляво. Нападателят на Лион се позамота, но все пак успя да върне назад, където връхлитащият Гоналон отправи бомбен удар, но Буфон отрази.

Отбраната на Юве обаче изглеждаше крайно разколебана в тези минути. В средата на терена играта на бианконерите не вървеше, а Вучинич и Тевес почти не виждаха топка.

Второто полувреме бе далеч по-скучно от първото. Двата отбора действаха далеч по-предпазливо и пред двете врати не възникваха кой знае какви положения. Все пак в 59-ата мин. Асамоа центрира по земята, но топката бе отклонена от вратаря Лопеш и Тевес се размина с нея на празна врата.

В 61-ата мин. пък попадение на Тевес за Юве не бе зачетено заради засада на аржентинеца. Малко по-късно пък Лаказет от Лион бе повален на мястото, от което Пирло откри резултата. С изпълнението на фаула се нагърби Мвуемба, но Буфон парира изстрела му.

След последвалия корнер Ювентус опита контраатака и когато изглеждаше, че гостите са овладели ситуацията, Маркизио стреля отдалеч, топката се отклони от Умтити и влетя в опразнения от вратаря на французите Лопеш ъгъл.

Треньорът на Лион Реми Гард опита да промени развоя на мача със смени, но вместо това един от появилите се на терена футболисти – Гомис – на няколко пъти провали обещаващи атаки.

Бианконерите пък спокойно доиграха мача и се класираха за полуфиналите без допълнителни премеждия.

ЮВЕНТУС – ЛИОН 2:1

1:0 Пирло 4

1:1 Бриан 18

2:1 Маркизио 68

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Киелини, Исла, Видал (75 Погба), Пирло, Маркизио, Асамоа, Тевес (78 Джовинко),  Вучинич (60 Йоренте)

Лион: Лопеш, Толисо, Коне, Умтити, Бедимо, Гоналон, Фери, Мвуемба, Малбранк (76 Даник), Лаказет (Лаказет), Бриан (70 Н'Жие)