Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен, двубой от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Лазур", Бургас. 19:45 часа.

Групата на Ботев: 

Вратари: М. Иванов, Андонов

Защитници: Христов, Бенга, Терзиев, Филипов, Р. Колев, Марин, Лукин

Полузащитници: Гамаков, Иршак, Куртеан, Чунчуков, Огнянов, Айтов, Васев

Нападатели: Цветков, Юсеин

Контузени: Стаховяк 
Наказани: Няма

Вероятен състав: М. Иванов, Христов, Бенга, Терзиев, Филипов, Гамаков, Иршак, Куртеан, Чунчуков, Огнянов, Цветков

Прогноза на Gol.bg:
Може да се каже, че двата отбора вече се познават, тъй като играха контрола преди няколко седмици в която Ботев постигна победа с 4:2 над австрийския отбор. Сега обаче пловдивчани са с доста по-отслабен състав, тъй като доста от футболистите на отбора си тръгнаха заради голямата финансова криза.

Освен това и треньорът е друг - Велислав Вуцов. Контузен в състава на домакините е Стаховяк, като под рамката на вратата ще застане Михаил Иванов. В състава на гостите пък има доста повече кадрови проблеми и аут заради травми са Гагер, Бранди и Оберортер.

Противникът на пловдивчани е играл в австрийската втора дивизия през миналия сезон, като тимът се класира за Лига Европа благодарение на достигането си до финал на турнира за Купата на Австрия. 

По пътя към финала опонентът на "Канарчетата" успя да се справи със силни отбори като Щурм Грац и Рийд, а във финалния сблъсък наниза две попадения на Залцбург, макар и да загуби.

Принципно Ботев е фаворит за успеха в този мач и нашата прогноза е успех с 3:1 за домакините. Освен това този мач ще бъде и официален дебют за Вили Вуцов, който ще се опита да започне кариерата си в тима с победа.

Резултат: Ботев - Санкт Пьолтен 3:1