Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов може да хвърли в решаващото еврогостуване на молдовския Зимбру абсолютния дебютант Божидар Чорбаджийски, пише "Труд".

Младокът още няма записана минута за тима в родния елит, а може да се окаже спасителен пояс за "Червените" в изключително важния мач срещу молдовците. Той може да има късмета да е титуляр, поради липсата на защитници за реванша. 

Първата среща завърши 1:1, а ЦСКА ще гони успех в Молдова, за да продължи напред в турнира.

Чорбаджийски e смятан за един от големите таланти в ЦСКА в раз­личните по възраст отбо­ри. Другият юноша в от­браната, на когото може да се разчита, е Юлиян Илиянов.

Опитният Александър Тунчев и Пламен Крачунов сигурно ще летят с отбора за молдовската столица. Но и при двама­та ситуацията е опасна -влизане в игра може да коства дълга травма.

Крачунов получи удар в коляното на първия мач със Зимбру. А Тунчев трудно издържа на сгъ­стен цикъл от мачове за­ради тежките контузии в същата област от мина­лото. Но в краен случай някой от двамата може да излезе на терена до Кристиян Супусела.

След победата над Литекс (1:0) с крампа на крака е украинският защитник Денис Причиненко, показал добри изяви в Ловеч. А само след две тренировки с ЦСКА резервата му Ма­рин Оршулич помогна на „червените" да удър­жат натиска в последни­те минути.

Но за съжа­ление нито Причиненко, нито Оршулич имат кар­тотеки в УЕФА и не мо­гат да бъдат решение за треньора Стойчо Мла­денов.