И Ботев Пловдив отпадна от Лига Европа. "Канарчетата" загубиха с 0:2 визитата си на австрийския Санкт Пьолтен, който се състезава във втория ешалон на своята страна.

Така с общ резултат от двата мача 3:2 австрийците елиминираха момчетата на Велислав Вуцов. 

Още преди мача специалистът бе обявил, че отборът му ще търси ранно попадение, но вместо Ботев да използва тази тактика, домакините се възползваха перфектно от нея.

И двата гола за домакините бяха дело на Сеговия, който се разписа в 6-ата и 56-ата минути.
 



В 6-ата минута резултатът вече бе открит. След центриране от корнер Сеговия надскочи отбраната на пловдивчани и с глава прати кълбото в мрежата на Стаховяк.

Само десетина минути след това Ноел бе на косъм да вкара втори гол на Ботев, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай страничната греда на Стаховяк. 

Гостите не можаха да направят нищо от началото на мача, а домакините атакуваха.

В 33-ата минута Холцман отправи много силен удар от фаул, който мина на сантиметри от напречната греда.

Ботев пък създаде първата си добра атака в 44-ата минута. След многоходова комбинация Огнянов навлезе в наказателното поле и си нагласи топката за удар, но бранител на домакините му изчисти кълбото от краката.

Второто полувреме започна кошмарно за гостите и в 55-ата минута те вече изоставаха с два гола.

След хубаво центриране от ляво Сеговия бе изпуснат и се възползва от това, за да вкара ново попадение за тима си. 

В 66-ата минута Христов се намеси авторитетно, след като преди това Кершбауер се готвеше да стреля от нашето наказателно поле. 

Проблемите за Ботев продължиха и в 77-ата минута Колев направи уникална грешка при която Фучик можеше да се разпише, но стреля много неточно от точката за дузпата. 

Maлко след това домакините отново имаха страхотен шанс, но само вещата изява на Стаховяк му позволи да запази вратата си. До края не се стигна до попадения и в крайна сметка домакините се класират напред в турнира.

САНКТ ПЬОЛТЕН - БОТЕВ 2:0
1:0 Сеговия 6'
2:0 Сеговия 56' 

САНКТ ПЬОЛТЕН: Костнер, Грасегер, Стек, Хубер, Висио, Хофбауер, Холцман, Ноел (67 - Фучик), Кершбауер, Парада, Сеговия (86 - Maрти)

БОТЕВ: Стаховяк, Колев, Лукин, Филипов, Христов, Гамаков (89 - Юсеин), Иршак, Огнянов (76 - Марин), Васев (59 - Куртеан), Чунчуков, Цветков