Отборът на Зимбру (Молдова) продължава с успешното си представяне в турнира Лига Европа.

След като отсраниха ЦСКА, молдовците надиграха с 2:1 като гост австрийския Грьодиг в първи мач от третия предварителен кръг и взеха отличен аванс преди реванша в Кишинеу.

Унгарският Дьошдьор, който елиминира Литекс в предишния кръг, бе разгромен у дома от руския ФК Краснодар с 1:5 и на практика това обезмисли реванша.

Санкт Пьолтен, който отстрани третия български представител в турнира Ботев Пловдив преди седмица, загуби с минималното 0:1 от холандския ПСВ Айндховен като гост и запази шансове за ответния мач другата седмица.

Българският национал Станислав Манолев дебютира в официален мач за Динамо (Москва) при равенството 1:1 у дома срещу Апоел Ирони Кирят Шмона.

Манолев започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, но неговите усилия и тези на съотборниците му не бяха достатъчни за победа в първата среща.

Българинът получи и жълт картон в края на мача. Бившият халф на Ботев Пловдив Тодор Неделев не игра за германския Майнц при победата у дома с 1:0 срещу гръцкия Астерас.

Българско участие имаше и в мача между ФК Сараево (Босна и Херцеговина) и Атромитос (Гърция), който бе ръководен от рефера Ивайло Стоянов. Срещата завърши с победа за гостите от Гърция с 2:1.