Италианският Интер постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на исландския Стярнан в Рейкявик, в първата среща между двата тима от плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Гостуващият тим показа, че притежава прекалено голяма класа за опонента си и заслужено се поздрави с победата, която на практика прави реванша в Милано протоколен. 

В 40-ата минута Додо намери с хубаво копване на топката Икарди в наказателното поле, след което аржентинецът от близка дистанция не сгреши и даде аванс на отбора си.

В ситуацията много сериозна грешка направиха двама бранители на домакините, които оставиха противниковия играч да играе с топката и да я овладее между тях, а след това да отправи удар. 

В 48-ата минута Додо пък удвои преднината на своите, след като с хубаво центриране Джонатан го намери на далечната греда и кариоката с глава реализира.

Попадението за крайния резултат бе реализирано от Д'Амброзио в 89-ата минута, който с прекрасен удар от границата на наказателното поле матира стража на исландците.

СТЯРНАН - ИНТЕР 0:3
0:1 Икарди 40'
0:2 Додо 48'
0:3 Д'Амброзио 89'

Съставът на Интер: Ханданович, Видич, Джонатан (75 - Д'Амброзио), Ранокия, Додо, Жуан, Ернанеш (88 - Кузманович), М'Вила, Ковачич, Бота (60 - Освалдо), Икарди