Интер смачка с 6:0 Стярнан и се класира за групите на Лига Европа с общ резултат 9:0. Блестящ мач за нерадзурите направи Матео Ковачич, който се отчете с хеттрик. Останалите попадения отбелязаха Освалдо и Икарди (2). Така интеристите ще започнат в приповдигнато настроение участието си в Серия А в неделя срещу Торино.

Мачът започна доста хаотично, като Освалдо и Ернанес играха разконцентрирано в две добри ситуации и така и не успяха да нанесат удар към вратата на исландците.

В 12-ата мин. нерадзурите сътвориха първото реално положение. Нагатомо надигра пазача си отляво и центрира идеално за Освалдо, чийто удар с глава срещна напречната греда.

Малко по-късно Арнасон самопожертвователно се хвърли в краката на Освалдо и не му позволи да застраши вратата от чиста позиция.

Направи впечатление, че нерадзурите се стремят да поддържат доста високо темпо, макар и да им липсваше прецизност в завършващата фаза.

В 21-ата мин. Освалдо отправи коварен удар, търсейки по диагонала далечния долен ъгъл на вратаря Йонсон, но не уцели вратата.

Исландската крепост падна в 28-ата мин. Тогава Матео Ковачич, един от най-активните в състава на домакините, се ориентира най-бързо при едно разбъркване след центриране отляво и прониза отблизо  стража на Стярнан Йонсон – 1:0.

В 33-ата мин. Ковачич сътвори истински шедьовър. Хърватинът получи пас с пета от Освалдо, изпревари един бранител, надигра втори на скорост и майсторски копна топката над излезлия да го пресрещне вратар на Стярнан – 2:0.

В края на полувремето уникална бомба от около 25 метра изстреля М’Вила, но кълбото профуча покрай гредата.

Даниел Освалдо направи резултата класически веднага след старта на второто полувреме. Нагатомо центрира отляво, Освалдо се извиси и от границата на малкия пеналт прониза за трети път мрежата на Стярнан.

В 51-ата мин. Нагатомо се впусна в пореден пробив отляво, надигра съперник и поднесе на Ковачич. Хърватинът имаше време да се прицели и намери прецизно далечния долен ъгъл на мрежата – 4:0.

Треньорът на Интер Валтер Мадзари скоро извади героя на мача от игра и му даде възможност да се наслади на аплодисментите на публиката на „Джузепе Меаца“.

Освалдо можеше да отбележи нов гол, след като надбяга отбраната на Стярнан, но не успя да преодолее вратаря Йонсон.

Резервата Икарди се почувства длъжен да се включи в головата фиеста в 69-ата мин. Тогава той получи пас от Кузманович, скри топката на бранител, като си я нагласи на десния крак и вкара почти точно копие на третото попадение на Ковачич за 5:0.

В 80-ата мин. Икарди вкара ново попадение. Аржентинецът бе изведен вляво от Жонатан и фино преодоля вратаря Йонсон – 6:0.

Икарди можеше да оформи хеттрика си в 87-ата мин, когато получи чудесен пас от Кузманович, но този път бе спрян от Йонсон.

ИНТЕР – СТЯРНАН 6:0

1:0 Ковачич 28

2:0 Ковачич 32

3:0 Освалдо 46

4:0 Ковачич 51

5:0 Икарди 69

6:0 Икарди 80

Интер: Карисо, Андреоли, Ранокия, Жуан, Д’Амброзио, М’Вила, Ернанес (67 Жонатан), Оби (58 Кузманович), Нагатомо, Ковачич (53 Икарди), Освалдо

Стярнан: Йонсон, Вемелунд, Раушенберг, Лаксдал, Арнасон, Бьоргвинсон, Тофт, А. Йохансон (64 Рунарсон), Финсен (64 Айгисон), Пуниед, Гунарсон (Г. Йохансон)