Интер продължава с добрия старт на сезона в Серия А. Нерадзурите победиха с 3:0 Катания като гост и са с пълен актив от 6 точки. Те дори не са допуснали гол във вратата си, след като преди седмица биха 2:0 и Дженоа.

Отборът на Валтер Мадзари се изравни с Наполи, Рома, Ювентус и Фиорентина на върха в класирането. От всички отбори единствено Наполи е по-напред в класирането, заради повечето отбелязани голове.

Първото полувреме не беше много вълнуващо, но Интер успя да поведе с единствената си добра атака за първата част. Джонатан проби отлично и подаде към Родриго Паласио, който засече в празната врата.

След паузата Андухар направи великолепно спасяване срещу Нагатомо, но японеца все пак стигна до гола в 56-ата минута. Той засече с глава центриране на Родриго Паласио. Рики Алварес оформи крайното 3:0 10 минути преди края. Аржентинецът пое топката от центъра премина трима съперника и стреля прецизно в далечния ъгъл.



Интер търсеше втората си поредна победа за сезона, след като надви Дженоа в първия кръг. Преди седмица нерадзурите дори не позволиха на съперника да отправи удар във вратата на Ханданович.

Миналият сезон на "Масимино" Интер губеше с 0:2, но обърна мача и спечели с 3:2, с гол в добавеното време на Родриго Паласио. Именно аржентинеца водеше атаката на отбора, при отсъствието на Диего Милито. Зад гърба на Паласио беше Рики Алварес, а Матео Ковачич получи място в средата на терена.

Катания започна със загуба от Фиорентина 1:2 и от състава отсъстваха Капуано и Перуци. Гонсало Бергесио се възстанови от контузия в рамото и бе титуляр, а Бариентос не бе в състава, което подсили слуховете, че е пред трансфер в Катар.

Началото на мача не бе особено интересно. Домакините бяха активни и стреляха от дистанция, но без проблеми за Ханданович. Интер поведе с първата си по-сериозна атака. Джонатан проби отдясно и стигна до аутлинията, след което прецизно пусна към Родриго Паласио, който от 2 метра засече в мрежата - 1:0.

Този гол разстрои играта на Катания и домакините трудно стигаха до вратата на Интер. Чак след половин час Тацидис стреля силно от дистанция, но топката профуча покрай гредата.

Полувремето завърши с принудителни смени за двата отбора. Първо Ицко се контузи и бе сменен от Макси Лопес. В Интер пък напусна Матео Ковачич и на неговото място влезе новото попълнение Тайдер.

Веднага след почивката Интер можеше да удвои аванса си. Фреди Гуарин центрира отдясно и на далечната греда Нагатомо засече с глава, но вратаря Андухар с великолепен рефлекс изби.

Нагатомо все пак вкара своя гол в 56-ата минута. Паласио получи топката вдясно и центрира отлично, а японеца с глава прати топката в мрежата. Нагатомо се разписа с глава и в предишния мач с Дженоа. Тогава отново Паласио центрира за попадението му.

В 78-ата минута нерадзурите вкараха топката във вратата на Андухар отново. Попадението обаче бе отменено правилно заради засада.

Все пак третия гол не закъсня. Десет минути преди края Интер сложи край на интригата. Рики Алварес получи топката в средата на терена до тъчлинията. Преодоля първо Ролин, а след това и Алмирон, за да навлезе в наказателното поле и да надбяга и Споли, преди с прецизен удар в далечния ъгъл да направи 3:0.

В последната минута резервата Ишак Белфодил можеше да вкара четвърти гол. Той засече добро подаване отдясно, но не уцели вратата.

Все пак Интер победи и събра пълен актив от точки. Ако нерадзурите бяха вкарали още един гол, щяха статистически да са на първото място. Наполи също има пълен актив и голова разлика плюс пет, но е вкарал 7 гола. С 6 точки и 5:0 е също и Рома. Ювентус има един гол по-лоша голова разлика.

КАТАНИЯ - ИНТЕР 0:3
0:1 Паласио 19
0:2 Нагатомо 56
0:3 Алварес 80

Катания: Андухар, П. Алварес (62 Ролин), Легроталие, Споли, Монсон, Ицко (42 Макси Лопес), Тахцидис, Алмирон, Кастро, Бергесио, Лето (67 Дукара)

Интер: Ханданович, Жуан, Ранокия, Кампаняро, Джонатан (83 Уолъс), Гуарин (68 Белфодил), Ковачич (44 Тайдер), Камбиасо, Нагатомо, Р. Алварес, Паласио