Шампионската лига е най-големият, най-престижният, най-лъскавият клубен турнир в Европа. На неговия фон Лига Европа все още изглежда като Грозното патенце.

Но истината е, че по-малкият турнир набира скорост. Този сезон Лига Европа обещава големи емоции и ще бъде сцена на изявите на големи футболисти.

Goal.com представя най-големите звезди във втория по сила континентален турнир.

Карлос Бака (Севиля)

Андалусците загубиха Ракитич, Морено и Фасио, но успяха да задържат колумбийския си стрелец Карлос Бака.

Нападателят заби 21 гола в първия си сезон в Испания, включително  и решаващото попадение в драматичния полуфинален сблъсък в Лига Европа срещу Валенсия.

Той ще има ключова роля в опита на Севиля да защити трофея.

Хуан Куадрадо (Фиорентина)

Халф-бекът накара клубове като Барселона и Манчестър Юнайтед да мечтаят за привличането му, след като се представи отлично на световното първенство с Колумбия.

Куадрадо обаче остана във Флоренция и неговата Фиорентина е сред фаворитите в Лига Европа.

Мемфис Депай (ПСВ Айндховен)

Крилото блестеше през 2013/14 и с Холандия спечели бронзов медал на Мондиал 2014. Въпреки това, подобно на Бака и Куадрадо, и той не смени отбора си.

Една контузия в слабините го извади от строя за два месеца, но когато се завърне, той ще бъде сред главните действащи лица в ПСВ.

Кристиан Ериксен (Тотнъм)

Въпреки че е само на 22 години, атакуващият халф на Тотнъм Кристиан Ериксен вече събра доста опит както в ШЛ, така и в Лига Европа.

Младокът, минал през школата на Аякс, вече е утвърдено има в Тотнъм и може да пришпори Шпорите към мечтан триумф на европейската сцена.

Самуел Ето’о (Евертън)

Легендарният камерунски нападател е спечелил почти всичко възможно в кариерата си, а сега има възможност да добави и Лига Европа в личната си витрина.

С Ето’о и Ромелу Лукаку нападението на Карамелите изглежда наистина страховито.

Гонсало Игуаин (Наполи)

За първи път в кариерата си Игуаин няма да участва в Шампионската лига, след като Наполи отпадна от Атлетик Б в плейофа за влизане в групите на по-големия турнир.

Аржентинецът и съотборниците му могат да заличат разочарованието си, като се опитат да спечелят Лига Европа.

Луис Густаво (Волфсбург)

Дефанзивният полузащитник е национал на Бразилия и е печелил Шампионската лига. 27-годишният играч на Волфсбург е сред най-добрите халфове на Стария континент, но се оказа ненужен на Гуардиола в Байерн. Сега той ще трябва да помогне на Вълците да стигнат колкото се може по-далеч в Лига Европа.

Матео Ковачич (Интер)

Още във втория му пълен сезон в Интар, мнозина чакат големи неща от 20-годишния атакуващ халф, който, когато има ден, напомня с действията си на Кака от най-добрите му години.

Ковачич участва на световното през лятото и започна сезон 2014/15, като заби 4 гола в 4 мача.

Крис Майсън, Goal.com